Biden'dan Trump'a çağrı: Türkiye çatışmanın dışında kalmalı

Kasım ayında yapılacak seçimler öncesi Trump ile rekabeti iyice kızışan Demokrat aday Biden, Dağlık Karabağ sorununa ilişkin, “ABD yönetimi Türkiye gibi ülkelerden çatışmanın dışında kalmasını talep etmeli" açıklamasında bulundu.

ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçi adayın rakibi Demokrat aday Joe Biden, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ gerilimine ilişkin paylaşımda bulundu. Biden Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Trump yönetiminin Türkiye gibi ülkelerden çatışmanın dışında kalmasını talep etmeli" ifadesini kullandı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Biden, şu ifadeleri kullandı:

Dağlık Karabağ’da ve çevresinde can kayıpları hızla artarken Trump yönetimi, Ermeni ve Azeri liderleri derhal tansiyonu düşürmeye çağırmalı.

Ayrıca Türkiye gibi ülkelerden bu çatışmanın dışında kalmalarını talep etmeli.

Biden, mesajını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ermenistan, Azeri topraklarından çekilmeli” açıklamasının yer aldığı haberiyle birlikte paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Trump'la canlı yayına çıkan Biden’ın testi negatif
Trump ile Biden canlı yayında karşı karşıya gelecek
Trump'ın 'doping testi' talebine ağır cevap

Dünya Haberleri