Bimeks işçilerinden patrona çağrı: Villanı sat, hakkımızı öde

2016'dan beri maaş ve tazminatlarını alamadıklarını belirten Bimeks işçileri, battıklarını söyleyen şirket sahiplerine seslendi: Bizi ve devleti aptal yerine koymaya çalışıyorlar, villanı sat hakkımızı öde.

Bimeks şirketinde çalışan işçiler, 2016'dan beri maaşlarını ve tazminatlarını alamadıklarını söyledi. İşçiler, ücretlerini alabilmek için dava açıp kazandıklarını ve buna rağmen patronların borçlarını ödemediklerini belirterek, "Battıklarını söyleyen patronlar, lüks bir semtte villada oturuyorlar, bizi ve devleti aptal yerine koymaya çalıştıklarını anladık, artık bu süreçten sonra diyoruz ki, biz aptal değiliz siz de kendinizi kurnaz zannediyor olabilirsiniz ama emekten, devletten ve işçiden üstün değilsiniz" dedi.

İşçilerin eylemine destek veren Umut-Sen kolektifi direktörü Betül Çelep ve Bimeks işçisi Meliha Mutlu Bimeks işçilerinin direnişine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelep, bin 500 Bimeks işçisinin maaş ve tazminatlarını alamadığını söyleyerek, "Bimeks şirketinin patronları Vedat Akgiray, Ahmet Akgiray ve Murat Akgiray, iflas etmeyip battıklarını söylüyorlar. Bir gün düzeleceğim diyip iflas da vermiyerek işçilerin hiçbir hakkını ödemiyorlar" dedi.

Çelep, Bimeks işçilerinin bu durumun çözümünün bir arada mücadele etmekten geçtiğine karar verdiklerini belirterek "Patronların kaçacak deliği kalmayıncaya dek mücadelemizi büyüteceğiz" diye konuştu. Çelep, işçilerin ücretlerini alabilmek için dava açıp kazandıklarını ve buna rağmen patronların borçlarını ödemediğini vurguladı.

'SİZ EMEKTEN, DEVLETTEN, İŞÇİDEN ÜSTÜN DEĞİLSİNİZ'

Bimeks işçilerinden Meliha Mutlu ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

 "2015-2017 yılları arasında Bimeks’te çalıştım, 4 ay boyunca maaş almadık. Sürekli ayın 5’i ayın 10’u diyerek 4 ay bizi oyaladılar. Hatta 1 yıl boyunca maaşlarını alamayanlar da var. Ben 4 ay dayanabildim. Artık yol param da kalmayınca yasal yollara başvurdum. Dava açtım ve davamı da kazandım. Yaklaşık 20 bin lira alacağım var. Davam 2018’de sonuçlandı ama hala tek kuruş dahi alamadım."

'ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK GETİRİN, BORCUNUZU ÖDEYEYİM'

Mutlu, borcunu ödemelerini istedikleri patron Murat Akgiray'ın "Altın yumurtlayan tavuk getirin borcunuzu ödeyeyim" dediğini iletti. Mutlu, şirket battı diyen patronların lüks villalarda yaşayıp lüks arabalara bindiklerini söyleyerek, "Biz aptal değiliz, siz de kendinizi kurnaz zannediyor olabilirsiniz ama emekten, devletten ve işçiden üstün değilsiniz. O yüzden siz de bu devletin her vatandaşı gibi yasalara uymak zorundasınız" dedi.

Mutlu, eylemlerinde polis müdahalesiyle karşılaştıklarını ve 4 arkadaşlarının gö altına alınıp, yurt dışına çıkma yasağı getirildiklerini belirterek, "Sizi koruyan polisler aslında bizi korumaları gerekirken, sizi gözaltına almaları gerekirken bizi gözaltına alıyorlar. Bu yasakların patronlara gelmesi gerekirken, yasaklar işçiye geldi biz buna anlam veremiyoruz. Normalde, hırsız olan o, dolandırıcı olan o, devleti kandırmaya çalışan o ama cezasını biz çekiyoruz" diye tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fabrika şartlarına isyan eden işçi kovuluyor: Bu insanlar kanser olacaklar kanser!
Ekonomide koronavirüs alarmı: İflaslar dalgalanmaya dönüşebilir

Ekonomi Haberleri