Fabrika şartlarına isyan eden işçi kovuluyor: Bu insanlar kanser olacaklar kanser!

Çorum'da bir fabrikada Birleşik Metal- İş'e üye oldukları için işten atılan işçi sayısı 80'i buldu: Bu hak mı ya? Bir defa da şu patronlar, medeni bir şekilde 'Gelin arkadaşlar, talebiniz nedir' desinler. Bu insanlar kanser olacaklar kanser!

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde metal ve kimya sektöründe üretim yapan bir fabrikada Birleşik Metal- İş'e üye oldukları için 60 işçi daha işten çıkarıldı, böylece atılan işçi sayısı 80'e çıktı. 

Sendika haklarının gasp edildiğini dile getiren işçiler, patron toplu iş sözleşmesini imzalayana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylüyor. 

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız da işçileri ziyaret etti ve  fabrika yönetimi ile görüşeceğini kaydetti.

"YASAL HAKLARI GASP EDİYORLAR"

Birleşik Metal-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Hami Baltacı da işçilerle birlikte fabrika önündeki nöbete katıldı. Fabrika sahiplerinin salgın dönemini fırsat bilip işçileri cezalandırmaya çalıştığını ileri süren Baltacı "Sendikal hakları güvence altına alınana kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Fabrika yönetimi ile İstanbul'daki görüşmelerinde çok sert bir tavır takındığını kaydeden Baltacı, çalışma yaşamında böyle bir tavrın kabul edilemeyeceğini, işyeri sahiplerinin yasaları çiğneyip işçinin anayasal haklarını gasp ettiğini dile getirdi.

"BİR DEFA DE ŞU PATRONLAR..."

Baltacı "Bu hak mı ya? Bir defa da şu patronlar, medeni bir şekilde 'Gelin arkadaşlar, talebiniz nedir' desinler. İnsan gibi çare üretsinler. Bu insanlar kanser olacaklar kanser" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN