Bu kez haber Çanakkale'den! 2 kişi daha sahte içkiden öldü

Sahte içki ölümlerine yenileri eklendi, bu kez haber Çanakkale'den geldi. Biga ilçesinde sahte içkiden zehirlendiği iddiasıyla hastaneye kaldırılan 2 kişi hayatını kaybetti. Böylece Türkiye genelinde ölü sayısı 87'e yükseldi.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde L.A. (45) ile A.E. (51) evde alkol aldıktan sonra uyudu. 

Sabah uyanan L.A. ve A.E, görme bozukluğu şikayetiyle Biga Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Daha sonra ayrı hastanelere sevk edilen A.E. Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi, L.A. ise Aydın'daki bir hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ÖLÜ SAYISI 86'A ÇIKTI

En son Muğla'da biri kadın 2 kişi, Aydın'dan da bir kişi sahte içki şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirmişti. En çok ölüm İzmir'de yaşanmıştı, kentte 9 Ekim'den bu yana sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle 36 kişi ölmüştü. 

Çanakkale'den gelen son haberlerle birlikte Türkiye genelinde sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 87'e çıktı.

METİL ALKOL TEDAVİSİ NEDİR?

Kişilerin, metil alkolden yapılan sahte içkileri tüketmelerinin ardından 10 ile 24 saat arasında baş ağrısı, mide bulantısı, geçici görme kaybı şikayetleriyle hastanelerin acil servislerine başvurmalarının ardından tedavi süreçleri başlıyor.

Metil alkol zehirlenmesi nedeniyle hastanelere gelenlerin büyük bölümü, bilinci kapalı olarak acil servisten giriş yapıyor.

Yoğun bakıma alınanların tamamına yakınına solunum cihazı desteği verilirken, hastalara diyaliz tedavisi uygulanarak vücutlarındaki zehirli maddenin atılmasına çalışılıyor.

Tedavi süreçleri başarılı geçen ve yoğun bakımdan kurtulan birçok hasta, hayat boyu sağlık sorunlarıyla uğraşmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Aydın'da sahte içkiden 1 kişi daha hayatını kaybetti
Sahte içki ölümleri katlandı, hayatını kaybedenlerin sayısı 83'e çıktı

Güncel Haberleri