Sahte içki ölümleri katlandı, hayatını kaybedenlerin sayısı 83'e çıktı

Sahte içki ölümleri katlandı, hayatını kaybedenlerin sayısı 83'e çıktı

Sahte içki ölümleri katlanıyor, Türkiye genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 82'e yükseldi. Son haberler İzmir, Tekirdağ ve Muğla'dan geldi, 3 kişi metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi'nde yaşayan Yelda D. alkol zehirlenmesi şüphesiyle Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Yaklaşık 2 haftadır tedavisi süren Yelda D. durumunun ağırlaşması üzerine Muğla'daki özel bir hastaneye sevk edildi.

Yelda D. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, kesin ölüm nedeni otopsi sonrası belirlenecek.

TEKİRDAĞ'DAN YENİ HABER

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ Mahallesi'nde ikamet eden M.K. (50) rahatsızlanınca yakınları tarafından Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi kaldırıldı.

Metil alkole bağlı zehirlenme tanısıyla müşahadeye alınan M.K. kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

SADECE İZMİR'DE 36 KİŞİ ÖLDÜ

İzmir'de de metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle özel bir hastanede tedavi gören M.A. (53) hayatını kaybetti. 

Kentte 9 Ekim'den bu yana sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi.

TÜRKİYE GENELİNDE AĞIR BİLANÇO!

9 Ekim'den bu yana İzmir'de 36, İstanbul'da 10, Aydın'da 9, Kırıkkale'de 7, Mersin'de 8, Kırklareli'nde 3, Muğla'da 3, Tekirdağ'da 3, Zonguldak 2, Samsun ve Trabzon'da birer olmak üzere 80 kişi, metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle tedavi gördükleri hastanelerde yaşamını yitirdi.

METİL ALKOL ZEHİRLENMESİNİ BELİRTİLERİ NELER?

 

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, sahte içki nedeniyle meydana gelen ölümlere metil alkolün neden olduğunu belirtti, önemli uyarılarda bulundu. 

 

Metil alkolün (metanol) endüstriyel çözücü ve boya çıkarıcı olduğuna, fotokopi sıvılarında, ojelerde ve cam yıkama sıvılarında yaygın kullanıldığına belirten Cander, "Metin alkolün ağızdan alımında zehirlenme olur. Sürekli ve ısrarla solunursa veya cilde sürekli temasta da bulaşabilir. Metil alkol, 7 mililitre alımlarda dahi ölümcül olabilen çok ağır zehirlenmeye yol açabilir" diye konuştu. 

 

Metil alkol zehirlenmesinin üç safhası olduğunu anlatan Cander şunları kaydetti: 

 

"Birincisi 12-24 saat arası 'erken dönem'. Bu dönemde bulgu vermez ve sanki normal alkol alınmış gibi hissettirir. İkincisi 'sessiz dönem' ve 30 saate çıkabilir. Bu dönemde şuur açıktır ama görme sorunları olur. Görme kaybı, bulanık görme, görme alanının bozulması gibi. Üçüncü dönemde ise tüm sistemler etkilenmeye başlar.

 

Bulantı, kusma, şuur değişikliği ve şuur kaybı ile koma görülebilir. Çok hızlı emilerek vücuda hemen dağılır. Öldürücü olma oranları yüksektir. Hasta tam iyileşse bile yüzde 25 hastada kalıcı körlük veya görme bozuklukları yapabilir. Sinir sitemini etkilediğinden parkinson hastalığına dahi sebep olabilir, denge kayıpları yapar." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN