Son 17 günde sahte içkiye 80 kurban!

Son 17 günde sahte içkiye 80 kurban!

Türkiye genelinde son 17 günde sahte içkiye nedeniyle 80 kişi hayatını kaybetti, son haberler yine İzmir'den geldi. Kent genelinde metil alkol zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 35'e yükseldi. İçişleri, operasyon bilançosunu da açıkladı.

Sahte içki bilançosu daha da ağırlaştı, son haberler yine İzmir'den geldi. 

İzmir'de içki içtikten kısa süre sonra fenalaşınca Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Mehmet Doğan (35) hayatını kaybetti.

Yine İzmir'de metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle 11 Ekim'de Bozyaka Devlet Hastanesine kaldırılan ve daha sonra bir özel hastaneye sevk edilen Doğan A. (76) yoğun bakımdaki 15 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

EN ÇOK ÖLÜM İZMİR'DE YAŞANDI

Böylece kentte 9 Ekim'den bu yana sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle ölenlerin sayısı 35'e yükseldi.

Türkiye genelinde 9 Ekim'den bu yana İzmir'de 35, İstanbul'da 10, Aydın'da 9, Kırıkkale'de 7, Mersin'de 8, Kırklareli'de 3, Muğla, Zonguldak ve Tekirdağ'da 2'şer, Samsun ve Trabzon'da 1'er kişi olmak üzere hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e çıktı.

471 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Türkiye genelinde emniyet ve jandarma ekipleri, 9 Ekim'den bu yana yaptıkları operasyonlarda 471 şüpheliyi gözaltına aldı.

01-002.jpg

Şüphelilerden 95'i tutuklandı. Diğer şüphelilerin bir bölümü serbest bırakılırken bir bölümünün emniyet ve adliyedeki işlemleri sürüyor.

02.jpg

METİL ALKOL TEDAVİSİ NEDİR?

 

Kişilerin, metil alkolden yapılan sahte içkileri tüketmelerinin ardından 10 ile 24 saat arasında baş ağrısı, mide bulantısı, geçici görme kaybı şikayetleriyle hastanelerin acil servislerine başvurmalarının ardından tedavi süreçleri başlıyor.

 

Metil alkol zehirlenmesi nedeniyle hastanelere gelenlerin büyük bölümü, bilinci kapalı olarak acil servisten giriş yapıyor. 

 

Yoğun bakıma alınanların tamamına yakınına solunum cihazı desteği verilirken, hastalara diyaliz tedavisi uygulanarak vücutlarındaki zehirli maddenin atılmasına çalışılıyor. 

 

Tedavi süreçleri başarılı geçen ve yoğun bakımdan kurtulan birçok hasta, hayat boyu sağlık sorunlarıyla uğraşmaya devam ediyor. 

 

"HASTALARIMIZIN BÜYÜK BİR KISMINI KAYBEDİYORUZ"

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'den Prof. Dr. Murat Aksun, metil alkol zehirlenmesi vakalarında hayata tutunan hastaların uzun vadede böbrek yetmezliği, görme bozukluğu, felç gibi kalıcı hasarlarla karşı karşıya kalabildiğini söyledi.

Aksun şunları kaydetti: "Hastalarımızın büyük kısmını kaybediyoruz. Metil alkol zehirlenmesi, adı üzerinde bir zehirlenme tablosu. Hastayı, sanki fare zehri içmiş gibi saatler içinde öldürebilir ya da günler sonra ortaya çıkan organ fonksiyonlarındaki bozulmalara bağlı olarak kaybedebiliriz. Akut dönemde hastalarımız böbrek, karaciğer, santral sinir sistemi ve kalple ilgili problemin yanı sıra kalıcı görme kaybı yaşayabiliyor. 

Metil alkol, ölümden kurtulan hastalarda da uzun vadede kalıcı böbrek yetmezliği, kalıcı görme bozukluğu, kalp rahatsızlığı, felç, beyin fonksiyonlarında bozukluklara neden olabilir. Vücutlarında fonksiyon bozuklukları olduğu için hastalarımız yaşamlarına bundan sonra böyle devam etmek zorunda kalıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN