Son dakika! İstanbul'da 7 ton sahte içki ele geçirildi

Son dakika! İstanbul'da 7 ton sahte içki ele geçirildi

Son dakika haberi… İstanbul’da sahte içki imalathanelerine düzenlenen operasyonda 7 ton daha sahte içki ele geçirildi.

Başakşehir’de sahte içki imalathanelerine düzenlenen operasyonda 7 ton daha etil ve metil alkol ile sahte içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi de yakalandı.

Alınan bilgiye göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri, son dönemde yurt genelinde meydana gelen alkol zehirlenmeleri ve ölümleriyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile koordineli olarak çalışma başlatmış, soruşturma kapsamında peş peşe operasyonlar düzenlemişti. 

7 TON ALKOL ELE GEÇİRİLDİ 

Kaçakçılık Polisi, yürütülen soruşturma kapsamında dün Avcılar’daki bir imalathaneye yapılan ve 6 ton etil alkol ve sahte içki yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği operasyonun ardından bu gece 2 yeni depo ve imalathane daha ele geçirdi. Başakşehir’de iki ayrı depoya yapılan operasyonda yaklaşık etil ve metil olmak üzere 7 ton alkol ele geçirildi.

2 ŞÜPHELİYE GÖZALTI 

Operasyon kapsamında 2 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. Polis, firari bir kişinin yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor. Bu depolarda ele geçirilen sahte alkollerin bir kısmının İzmir’e sevk edilen sahte alkollerden olduğu ileri sürüldü.

POLİS KOCAELİ’DE DE HAREKETE GEÇTİ 

Kocaeli’de 44 kişinin ölmesine neden olan sahte içki satışını engellemek amacıyla Emniyeti Kaçakçılık Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde operasyon başlattı. Operasyon kapsamında yapılan operasyonlarda 177 iş yeri denetlenirken, 103 litre etil alkol ve 210 şişe sahte içki ele geçirildi. El konulan alkol ve sahte içkiler, Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edildi.

Operasyonlarda ayrıca 2 iş yerine idari işlem uygulanırken, aranması olan 1 kişi de yakalandı.

SAHTE İÇKİDEN 44 KİŞİ ÖLDÜ 

Kırıkkale'de başlayarak ülke genelinde ölümlere sebep olan sahte içki faciasında kayıplar artmıştı. Türkiye'de sahte içkiden ölenlerin sayısı 44'e yükselirken, düzenlenen operasyonlar sonrası gözaltına alınan 58 kişiden yedisi tutuklanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN