Sahte içkiden ölenlerin sayısı 44'ye yükseldi

Sahte içkiden ölenlerin sayısı 44'ye yükseldi

Kırıkkale'de başlayarak ülke genelinde ölümlere sebep olan sahte içki faciasında kayıplar artıyor. Türkiye'de sahte içkiden ölenlerin sayısı 44'e yükselirken, düzenlenen operasyonlar sonrası gözaltına alınan 58 kişiden yedisi tutuklandı.

Kırıkkale'de 7, İzmir'de 18, Mersin'de 6, İstanbul'da 7, Muğla'da 2, Aydın'da 2, Trabzon'da 1 ve Zonguldak'ta 1 kişi sahte içki nedeniyle hayatını kaybetti, böylece Türkiye genelinde ölü sayısı 44’e çıktı.

İSTANBUL'DA 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul genelinde sahte içkiden 7 kişi hayatını kaybetti. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sahte içki satışı yapan şüphelileri yakalamak için yürüttüğü çalışmanın sürdüğü bildirildi.

İstanbul polisi dün kentte düzenlediği operasyonlarda 6 kişiyi gözaltına almıştı.

İZMİR'DE ÖLENLERİN SAYISI 18'E YÜKSELDİ

İzmir'de, sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastanede tedavi gören 3 kişi daha yaşamını yitirmesiyle, sahte içkiden ölenlerin sayısı 18'e yükseldi. 

Kentin birçok ilçesinde sahte içki kullandıkları öne sürülen çok sayıda kişi, mide bulantısı ve görme kaybı gibi şikayetleri görülünce hastaneye kaldırıldı. Urla Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Orhan Korkmaz (72), İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Suat Yeşilyurt (48) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavisi süren Ahmet Karayiğit (58), doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Ölenlerin cenazeleri, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Böylece İzmir'de sahte içkiden ölenlerin sayısı 18'e çıktı.

5 TON ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

Bu arada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, dün akşam saatlerinde Çiğli ilçesinde düzenlediği operasyonda, etil alkolün dağıtılmasında kilit isim olduğu belirtilen H.G.'yi gözaltına aldı. H.G.'ye ait depo ve aracında yapılan aramalarda ise 5 ton etil alkol ele geçirildi.

TÜRKİYE GENELİNDE SAHTE İÇKİDEN 32 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale, Trabzon ve Zonguldak'ta 9 Ekim'den bu yana sahte içkiden zehirlendiğini belirtilen 44 kişi yaşamını yitirdi. 

Kırıkkale'de 9 Ekim'de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle Yüksek İhtisas Hastanesine başvuran 8 kişiden 7'si hayatını kaybetmişti. 

İzmir'de 9 Ekim'den bu yana çeşitli hastanelere başvuran 34 kişi de sahte içkiden zehirlendiklerinden şüphelendiklerini ifade etti. İzmir'de yaşamını yitirenlerin sayısı 18'e ulaşmıştı.

Mersin'de de hastaneye başvuran 13 kişiden 6'sı vefat etmişti. 

İstanbul'da da sahte içki nedeniyle ölenlerin sayısı 7'e çıktı. 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen iki kişi hayatını kaybetti. 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılan 2 kişi yaşamını yitirdi.

TRABZON'DAN DA ÖLÜM HABERİ GELDİ

Trabzon'da kendi hazırladığı sahte alkolü içtikten sona fenalaşıp hastaneye kaldırılan M.B.’nin öldüğü açıklandı. 56 yaşındaki M.B. özel güvenlik olarak çalıştığı öğrenildi. M.B.’nin cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sahte alkol tüketen Harun İnanç (54) hayatını kaybetti, 52 yaşındaki Hasan A., solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

Sahte içki yüzünden hayatını kaybedenlerden kimlikleri belli olanlar şöyle:

KIRIKKALE: Yılmaz Mayalı, Cemal Doğan (55), Ünal Gündoğdu, İlyas Yalım, Hacı Vatansever, Ali Başpınar, Mustafa Özyurt

İZMİR: Hasan Çetin Esen (59), Mustafa Maya (71), Aydın Göksoy (58), Adem Güneş (64), Nejdet Kanatlıer (67), Mehmet Celalettin Sezer (68), Ali İhsan Çakmak (70), Hakan Ulukaya (46), Mehmet Görgülüer, Engin Dokuyucu, Nihat Karaoğlan, İlhami Kalfa, Hüseyin Yılmaz, Orhan Korkmaz (72), Ahmet Karayiğit

MERSİN: Mahmut Faruk (51), Hayrettin Yaşar S., Murat B. , Sadullah A., İsmail Ü. (38), Eşref D.

İSTANBUL: Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu (36)

MUĞLA: İbrahim Yanık (74), Semran Başkurt (64)

AYDIN: Orhan Öztürk (57),  A.Y (54)

TRABZON: M.B. (56)

ZONGULDAK: Harun İnanç (54)

58 ŞÜPHELİDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü, yurt genelinde düzenlenen sahte içki operasyonlarında gözaltına alınan 58 şüpheliden yedisinin tutuklandığını duyurdu. 5-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 16 bin 737 litre etil alkol, 3 bin 253 litre ile 2 bin 495 şişe sahte alkollü içki ele geçirildi.

EGM’den yapılan açıklamada “Son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili olarak yaptığımız araştırmalar ve elde ettiğimiz bulgular sonucunda; marketlerde satılan ve dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara, içki aromaları karıştırmak suretiyle içilmesinden dolayı zehirlenme vakalarının yaşandığı anlaşıldı” denildi. Tutuklanan yedi kişiden ikisinin İzmir’de sahte etil alkol dağıtıcısı olduğu öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN