Son dakika! Sahte içki bilançosu ağırlaşıyor... İzmir'de de 4 kişi hayatını kaybetti

Son dakika! Sahte içki bilançosu ağırlaşıyor... İzmir'de de 4 kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberi... Kırıkkale'de 7 kişinin sahte içki nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından bir facia haberi de İzmir'den geldi. Sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere başvuran 18 kişiden 4'ü yaşamını yitirdi.

Son dakika haberi... Sahte içki ölümleri yeniden hortladı, Kırıkkale ve İzmir'den peş peşe haberler geldi. 

İzmir'de dün metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle başvurdukları Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Mustafa Maya, Aydın Göksoy ve Hasan Çetinesen ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Adem Güneş kurtarılamadı.

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi işlemleri için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

İZMİR'DE 18 KİŞİ HASTANELERE BAŞVURMUŞTU

İzmir'in Konak, Karabağlar, Gaziemir ve Bayraklı ilçelerinde zehirlendiklerini belirten 18 kişi hastanelere başvurmuş, 7'si yoğun bakıma alınmıştı. 

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 5 iş yeri, 1 depo ve 1 ikamete operasyon düzenlenmiş, 10 şüpheli gözaltına alınmıştı.

KIRIKKALE'DE DE SAHTE İÇKİ ÖLÜMLERİ

Kırıkkale'de de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvuran 8 kişiden 7'si hayatını kaybetmişti. 

Kırıkkale Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Yüksek İhtisas Hastanesi'ne alkol zehirlenmesi şüphesiyle 7-8 Ekim'de 8 vatandaşın intikal ettirildiği ve 7'sinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

01-001.jpg

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Bir kişinin tedavisinin devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedilmişti: 

"Konuyla ilgili yapılan ilk araştırmada şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırmak suretiyle kendi yaptıkları karışımı içmeleri neticesinde zehirlenmiş oldukları anlaşılmıştır. Söz konusu olaya ilişkin 3 şüpheli gözaltına alınmış ve haklarında adli ve idari işlem başlatılmış olup işlemleri halen devam etmektedir."

SAHTE İÇKİ ÖLÜMLERİ 2019'A DAMGASINI VURMUŞTU

2019 yılında da pek çok ilde sahte içki ölümleri yaşanmıştı. Temmuz ayında en az 23 kişinin metil alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybettiği kayıtlara geçmişti.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kaçak ve sahte içki zehirlenmesi nedeniyle yaşanan ölümleri Meclis'in gündemine de taşımıştı.

Kaçak ve sahte içki kalpazanlıklarının daha çok vergi artışına bağlı olarak yaşandığını ifade eden Şevkin "Fiyat yüksekliği, vergi artışı merdiven altı piyasayı harekete geçiriyor. Ayrıca bazı turizm bölgeleri, eğlence yerleri ve metropol illerde kaçak ve sahte içki pazarının arttığına yönelik ciddi endişeler yaşanıyor" açıklamasında bulunmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN