Son dakika! Kırıkkale ve İzmir'de 8 kişi sahte içkiden hayatını kaybetti

Son dakika! Kırıkkale ve İzmir'de 8 kişi sahte içkiden hayatını kaybetti

Kırıkkale ve İzmir'de sahte içkiden zehirlenerek ölenlerin sayısı 8'e yükseldi.

İzmir ve Kırıkkale'de sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi.

Kırıkkale ve İzmir'de çok sayıda kişi sahte içkiden zehirlendi. Kırıkkale'de son 3 günde zehirlendiklerini belirten 8 kişi hastanelere başvurdu. Hastanede tedavi altına alınanlardan 7'si hayatını kaybetti, diğer hastanın tedavisi ise yoğun bakımda devam ediyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Kırıkkale Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İlimiz Yüksek İhtisas Hastanesi'ne alkol zehirlenmesi şüphesiyle 07-08 Ekim 2020 tarihlerinde toplam (8) vatandaşımız intikal etmiş olup bu şahıslardan(7) vatandaşımız vefat etmiş, (1) vatandaşımızın tedavisi ise halen devam etmektedir.

Konu ile ilgili olarak yapılan ilk araştırmada, şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırmak suretiyle kendi yaptıkları karışımı içmeleri neticesinde zehirlenmiş oldukları anlaşılmıştır.

Söz konusu olaya ilişkin olarak (3) şüpheli şahıs 09/10/2020 günü yakalanarak gözaltına alınmış ve haklarında adli ve idari işlem başlatılmış olup işlemleri halen devam etmektedir."

İZMİR'DE DE BİR KİŞİ ÖLDÜ

İzmir'in Konak, Karabağlar, Gaziemir ve Bayraklı ilçelerinde ise zehirlendiğini belirten 18 kişi hastanelere başvurdu. Hastaneye başvuran kişilerden biri hayatını kaybetti. Bu kişilerden 7'sinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı.

10 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 5 iş yeri, 1 depo ve 1 ikamete operasyon düzenlendi, 10 şüpheli gözaltına alındı.  

Hasta yakınlarından alınan ilk bilgiye göre, sahte içkinin Konak'ta baharatçılık yapan bir işyerinden satın alındığı belirlendi.

AYNI İŞ YERİNE 4'ÜNCÜ BASKIN

Gözaltına alınanlar arasında iş yeri sahibi ve bazı çalışanlarının da bulunduğu öğrenildi.

Daha önce aynı nedenle 4 kez operasyon yapılan iş yerinde, son olarak geçen ay 585 litre alkol ele geçirildiği belirtildi.

SAHTE İÇKİ NASIL YAPILIYOR?

Sahte içki zehirlenmelerine neden olan metil alkol; cilalamada, boya maddelerinde, parfümlerde, yağ sökücü gibi kimyasal temizlik ürünlerinde kullanılan ve insanlar için son derece zehirli olan bir madde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN