Sahte içki ölümleri katlanıyor, 3 kişi daha can verdi

Sahte içki ölümleri katlanıyor, 3 kişi daha can verdi

Kırıkkale'de başlayan sahte içki ölümlerine her gün bir yenisi ekleniyor, son haberler İzmir'den geldi. İzmir'de metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 3 kişi daha hayatını kaybetti. İçişleri'nden de konuyla ilgili açıklama geldi.

İzmir'de içki tükettikten sonra zehirlenme belirtileriyle hastaneye başvuran ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilen Ali V. hayatını kaybetti.

Ali V.'nin cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İZMİR'DE 31 KİŞİ ÖLDÜ

İzmir'de 9 Ekim'den bu yana sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle ölenlerin sayısı 31'e yükseldi.

Ülke genelinde 9 Ekim'den bu yana İzmir'de 31, İstanbul'da 10, Aydın'da 9, Kırıkkale ve Mersin'de 7'şer, Kırklareli'de 3, Muğla, Zonguldak ve Tekirdağ'da 2'şer, Trabzon'da 1 olmak üzere metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 74'e çıktı.

İçişleri Bakanlığı'ndan da sahte içki operasyonları ile ilgili açıklama geldi. 

01-003.jpg

40 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Son günlerde meydana gelen sahte içkiden kaynaklı ölümlerle ilgili yakalanan 100 şüpheliden 40'ının tutuklandı.

Emniyet ve jandarma birimlerince bu yıl düzenlenen operasyonlarda 1 milyon 20 bin 819 litre ile 220 bin 911 şişe sahte/kaçak içki ele geçirildi.

Ekipler, 5-23 Ekim'deki operasyonlarda da 161 bin 62 litre ile 6 bin 102 şişe sahte içki ele geçirdi.

02-001.jpg

Sahte içkilerin marketlerde satılan yüzey temizleyicilerden ve metanol oranı yüksek etil alkol etiketli ürünlerden üretildiği tespit edildi.

CHP'DEN 'SAHTE İÇKİ' HEYETİ

 

İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale, Trabzon, Tekirdağ, Zonguldak ve Kırklareli'nden gelen sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle ölüm haberlerinin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla konuyu araştırmak üzere CHP'de heyet kuruldu.

 

Sahte içkiye bağlı ölümleri ve sahte içkinin boyutlarını araştıran heyet, Türkiye'de ölümlerin yaşandığı şehirlerde incelemelerde bulunacak.

 

Heyetin incelemelerini tamamlamasının ardından konuya ilişkin rapor hazırlanacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN