Alkollü içki satışı düzenlemesi geçti: 320 bin lira ceza

Alkollü içki satışı düzenlemesi geçti: 320 bin lira ceza

Alkollü içki satışına ilişkin düzenleme TBMM'de kabul edildi. Buna göre saat 22.00 ile 06.00 arasında alkol satışı yapan kişilere 320 bin liraya kadar ceza kesilecek.

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin ilk 8 maddesi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kabul edilen maddelerine göre, alkollü içkileri otomatik satış makineleriyle satan, oyun makineleri ya da farklı yöntemlerle oyun ve bahse konu edenler ile basın, yayın yoluyla tüketicilere satan, postayla satışını gerçekleştirenlere 20 binden 100 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

Saat 22.00 ila 06.00 arasında alkollü içki satışı yasağına uymayanlara 65 binden 320 bin liraya kadar idari para cezası kesilecek.

Alkollü içkileri 18 yaşını doldurmamış kişilere satan ya da sunanlar ile 22.00-06.00 saatlerinde perakende olarak satanların, bu fiilin işlenmesinden sonraki 5 sene içerisinde üçüncü kez söz konusu yasağı ihlal etmeleri durumunda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca tüm perakende alkollü içki ve açık alkollü içki satış belgeleri iptal edilecek. Bu kişilere 2 sene süreyle söz konusu belgenin yenisi verilemeyecek.

68 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

9 Ekim'den bu yana Türkiye'nin dört bir yanına yayılan sahte içki kaynaklı alkol zehirlenmeleri nedeniyle bugüne kadar 68 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişinin de hastanelerde tedavi gördüğü zehirlenme vakalarına her gün yenileri ekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN