Tekirdağ’da sahte içki operasyonu! 77 litre alkol ele geçirildi

Tekirdağ’da sahte içki operasyonu! 77 litre alkol ele geçirildi

Tekirdağ’da jandarmanın bir işletmede yaptığı aramada gümrük kaçağı ve sahte 77 litre içki ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmada Marmara Ereğlisi ilçesindeki bir işletmede gümrük kaçağı ve sahte içki bulunduğunu belirledi.

Adli makamlardan alınan izinle işletmede yapılan aramada gümrük kaçağı 20 litre votka, 11 litre rakı, 2 litre bira, 15 litre viski,  27 litre el yapımı şarap ile 17 içki şişelerinde kullanılan boş kapüşon, 22 paket yabancı bandrollü sigara, 2 litre el yapımı rakı, 2 küçük kutu içerisinde anason aroması, 33 adet içi tütün ile doldurulmuş makaron sigara ve 2 kumar oynatmak maksatlı internet bağlantılı oyun makinesi ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 1 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

ÖLENLERİN SAYISI 57'YE YÜKSELMİŞTİ 

İzmir'de sahte içkiden 1 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle birlikte 11 ilde ölenlerin sayısı 57'ye yükselmişti.

2019'A DA SAHTE İÇKİ DAMGA VURDU

2019 yılında da pek çok ilde sahte içki ölümleri yaşanmıştı. Temmuz ayında en az 23 kişinin metil alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybettiği kayıtlara geçmişti.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kaçak ve sahte içki zehirlenmesi nedeniyle yaşanan ölümleri Meclis'in gündemine de taşımıştı.

Kaçak ve sahte içki kalpazanlıklarının daha çok vergi artışına bağlı olarak yaşandığını ifade eden Şevkin "Fiyat yüksekliği, vergi artışı merdiven altı piyasayı harekete geçiriyor. Ayrıca bazı turizm bölgeleri, eğlence yerleri ve metropol illerde kaçak ve sahte içki pazarının arttığına yönelik ciddi endişeler yaşanıyor" açıklamasında bulunmuştu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN