Son dakika! Bir haftada 52 kişi sahte içkiden hayatını kaybetti

Son dakika! Bir haftada 52 kişi sahte içkiden hayatını kaybetti

Son dakika haberi... 9 Eylül'de Kırıkkale'de yaşanan ilk ölümlerin ardından 'sahte içki' faciasında bilanço daha da ağırlaştı. Son bir hafta 52 kişi sahte içki nedeniyle hayatını kaybetti, son haberler İzmir ve Tekirdağ'dan geldi.

Son dakika haberi... Sahte içki ölümleri katlandı, son haberler İzmir ve Tekirdağ'dan geldi. 

EN ÇOK ÖLÜM İZMİR'DE

İzmir'in Foça ilçesinde metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran Barbaros Hayrettin Öz, dün gerçekleşen beyin ölümünün ardından bugün yaşamını yitirdi.

Böylece, İzmir'de 9 Ekim'den bu yana sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvuranlardan ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi.

TEKİRDAĞ'DA İKİ KİŞİ CAN VERDİ

Tekirdağ'da da rahatsızlandıktan sonra hastaneye kaldırılan Burhan A. (55) hayatını kaybetti. 

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde yoğun bakımda tedavi altına alınan Cüneyt K. (54),  tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

8 İLDEN 52 ÖLÜM HABERİ

Türkiye genelinde 9 Ekim'den bu yana başta İzmir olmak üzere İstanbul, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale, Trabzon, Tekirdağ ve Zonguldak'ta metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 52'ye çıktı.

272 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Türkiye genelinde emniyet güçleri, 9 Ekim'den bu yana yaptıkları operasyonda 272 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerden 71'i tutuklandı. Diğer şüphelilerin bir bölümü serbest bırakılırken, bazılarının ise emniyet ve adliyedeki işlemleri sürüyor.

"KÜÇÜK MİKTARI BİLE ZEHİRLEYİCİ ETKİ YAPIYOR"

Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, metanol maddesinin kaçak içkide kullanıldığını belirterek "Metanol, ispirto, kaçak üretilen kolonya, rakı ve diğer alkollü içkiler, boya çıkarıcılar, vernik, antifriz, teksir makinası ve araba camı yıkama sıvıları içinde bulunur. Küçük miktarlarda alındığında bile zehirleyici etki yapabildiğinden tanınması çok önemlidir" dedi.  

01-004.jpg

Prof. Dr. İlhan, etanol maddesinin bulantı, kusma, öfori, çift görme, denge bozukluğu, baş dönmesi, ince motor eşgüdüm kaybı, karar verme ve değerlendirme yetisinde bozulma, yürüme ve denge bozukluğu, letarji, solunum baskılanması ve koma şeklindeki bulgularla kendini gösterdiğini söyledi.

2019'A DA SAHTE İÇKİ DAMGA VURDU

2019 yılında da pek çok ilde sahte içki ölümleri yaşanmıştı. Temmuz ayında en az 23 kişinin metil alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybettiği kayıtlara geçmişti.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kaçak ve sahte içki zehirlenmesi nedeniyle yaşanan ölümleri Meclis'in gündemine de taşımıştı.

Kaçak ve sahte içki kalpazanlıklarının daha çok vergi artışına bağlı olarak yaşandığını ifade eden Şevkin "Fiyat yüksekliği, vergi artışı merdiven altı piyasayı harekete geçiriyor. Ayrıca bazı turizm bölgeleri, eğlence yerleri ve metropol illerde kaçak ve sahte içki pazarının arttığına yönelik ciddi endişeler yaşanıyor" açıklamasında bulunmuştu.

SAHTE İÇKİ NASIL YAPILIYOR?

Sahte içki zehirlenmelerine neden olan metil alkol; cilalamada, boya maddelerinde, parfümlerde, yağ sökücü gibi kimyasal temizlik ürünlerinde kullanılan ve insanlar için son derece zehirli olan bir madde.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN