Sahte içki can almaya devam ediyor: 3 kişi daha öldü

Sahte içki can almaya devam ediyor: 3 kişi daha öldü

Aydın, İzmir ve Mersin'de sahte içkiden 3 kişi daha hayatını kaybetti. 9 Ekim'den beri sahte içkiden ölenlerin sayısı 71'e yükseldi.

Aydın ve Mersin'de sahte içki nedeniyle zehirlenen iki kişi yaşamını yitirdi. 9 Ekim'den bugüne Türkiye'nin farklı şehirlerinde sahte içkiden ölenlerin sayısı 71'e yükseldi. 71 kişiden 27'si İzmir'deki hastanelerde hayatını kaybetti.

Denizli’den Aydın‘ın Didim ilçesindeki yakınlarının yanına giden Hava Özırmak, arkadaşı Şevket Özgür Yıldıran‘la birlikte sahte rakı içti. Bir süre sonra evden ayrılan Yıldıran, nefes almakta güçlük çekince hastaneye gitti.

BİRİ ÖLDÜ DİĞERİ YOĞUN BAKIMDA

Yakınları tarafından evde hareketsiz bulunan 42 yaşındaki Hava Özırmak’ın yaşamını yitirdiği tespit edildi. 48 yaşındaki Şevket Özgür Yıldıran’ın yoğun bakımda tedavi gördüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Mersin‘in Erdemli ilçesinde ikamet eden M.A. rahatsızlanarak hastaneye götürüldü. Tüm müdahalelere karşın kurtarılamayan M.A.’ya yapılan otopside şahsın sahte alkolden öldüğü tespit edildi. Soruşturma açan jandarma ekipleri, A.D.‘nin evde sahte içki yapıp sattığını belirledi. Evinde yedi litre sahte içki ile iki litre metil alkol bulunan şahıs ‘kasten adam öldürme’ suçlamasıyla sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

ÖLÜ SAYISI 71'E YÜKSELDİ

Dün de İzmir'in Gaziemir ilçesinde sahte içkiden zehirlenen 49 yaşındaki emekli astsubay Harun Reşit Çakır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. 9 Ekim’den beri sahte içkiden ölenlerin sayısı 71’e yükseldi.

Hangi ilde sahte içkiden kaç kişi hayatını kaybetti?

– İzmir: 27
– İstanbul: 10
– Aydın: 8
– Kırıkkale: 7
– Mersin: 7
– Kırklareli: 4
– Muğla: 3
– Zonguldak: 2
– Tekirdağ: 2
– Trabzon: 1

2019'A DA SAHTE İÇKİ DAMGA VURDU

2019 yılında da pek çok ilde sahte içki ölümleri yaşanmıştı. Temmuz ayında en az 23 kişinin metil alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybettiği kayıtlara geçmişti.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kaçak ve sahte içki zehirlenmesi nedeniyle yaşanan ölümleri Meclis'in gündemine de taşımıştı.

Kaçak ve sahte içki kalpazanlıklarının daha çok vergi artışına bağlı olarak yaşandığını ifade eden Şevkin "Fiyat yüksekliği, vergi artışı merdiven altı piyasayı harekete geçiriyor. Ayrıca bazı turizm bölgeleri, eğlence yerleri ve metropol illerde kaçak ve sahte içki pazarının arttığına yönelik ciddi endişeler yaşanıyor" açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN