Cumhurbaşkanı vatandaşlarına yalvarmıştı! Sırbistan aşı olmak istemiyor

Tüm dünyada aşı savaşları sürerken Sırbistan aşıya ilgisiz vatandaşları ile uğraşıyor. Sırp vatandaşlar aşı olmak istemezken, komşu ülkelerden Sırbistan'a doğru başlayan bir 'aşı turizmi' de söz konusu.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında dünya genelinde aşı yarışları devam ediyor. Bir yandan hangi aşının ne kadar etkili olduğu yürütülürken bir yandan da ülkelerin 'aşı kapma' çabaları kendini gösteriyor. Tüm bunların yanı sıra Sırbistan bir başka aşı problemiyle de karşı karşıya. 

VATANDAŞLAR AŞIYA İLGİ GÖSTERMİYOR

Sırbistan, fazlasıyla alınan aşılara insanların yeterli ilgi göstermemesinden şikayetçi. Yaklaşık 7 milyonluk nüfusu için 15 milyon dozluk aşı anlaşması yapan Belgrat’ın, geçen haftadan bu yana ülkeye gelen turistlere bile aşı vurması üzerine, kendi ülkesinde bulamadığı için Sırbistan’a aşı olmak için gelen tatilcilerin sayısının arttığı ortaya çıktı.

SIRBİSTAN'A 'AŞI TURİZMİ'

Komşu ülkelerden binlerce kişinin “aşı turizmi” için bu ülkeye akın ettiği belirtiliyor. Sırbistan, kendi vatandaşları dışında yabancı ve göçmenlere de Covid-19 aşısı tedarik eden belki de tek ülke.

Sırbistan’a hem Avrupa ülkeleri hem de Rusya ve Çin ile iyi ilişkileri yüzünden şimdiden üç milyon doz “Pfizer”, “AstraZeneca”, “Sputnik V” ve “Sinopharm” aşısı ulaştı. Sırbistan’da şu ana kadar 2 milyon doz aşı vuruldu.

CUMHURBAŞKANI YALVARMIŞTI

Sırp yetkililer, vatandaşlarının randevu almadan belirlenen merkezlerde aşı olmaları için seferber olurken, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic vatandaşlara yaptığı çağrıda, “Size aşı olmanız için yalvarıyorum, aşımız var ve daha çok olacak, Tanrı aşkına gelip aşınızı olmanız için yalvarıyorum.” diyerek duygularını dile getirmişti.

Sırbistan Tabipler Odası Başkanı Rade Panic ise “Yeterli sayıda insanın aşı olmak istemediği çok açık.” diyerek tepkisini dile getirdi. Bazı doktorlar ise Sırbistan’da salgının başından bu yana güç kazanan aşı karşıtı kampanyanın oldukça etkili olmasından şikayetçi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bosna Hersek'te vaka rekoru!
Sırbistan komşu ülke vatandaşlarını da aşılamaya başladı

Dünya Haberleri