Dolar ve euro yeni haftaya sakin başladı

Hareketli bir haftayı kapatan piyasalar, yeni haftanın ilk gününe sakin başladı. Dolar/TL 7,81'in hemen üzerinde yatay seyrederken euro/TL 9,47 seviyelerinde işlem görüyor.

Yurt içi piyasalar, perşembe ve cuma günü açıklanacak olan işsizlik ve cari açık rakamlarına kadar veri bakımından sakin bir haftaya başlıyor.

Haftanın açılışında dolar/TL ve euro/TL'de yatay bir görünüm söz konusu. Saat 09:00 itibarıyla dolar/TL 7,8125'ten euro/TL ise 9,4795'ten işlem görüyor.

KÜRESEL PİYASALARDA YAPTIRIM GERGİNLİĞİ

Küresel piyasalarda ise açılışlar negatif oldu. Asya borsaların tüm zamanların en yüksek seviyelerinden düşüşe geçerken ABD vadelileri de negatif seyrediyor. Çin ve Hong Kong piyasaları başta olmak üzere Japonya ve Avustralya'da eksiler göze çarpıyor. Borsalardaki düşüşte ABD'nin bazı Çinli yetkililere yaptırım uygulayacağına yönelik haber akışı etkili oluyor. Japonya hariç Asya Pasifik Borsalarını izleyen Asya-Pasifik Endeksi, yüzde 0,3 civarı değer yitiriyor.

MOODY'S'İN TÜRKİYE KARARI

Geçen haftanın kapanışında Moody's, planlı takviminde yer almasına karşın Türkiye'nin kredi notuyla ilgili bir değerlendirme yayımlamadı. Moody's'den yapılan yapılan açıklamada, Türkiye için güncelleme yapılmadığı belirtildi. Moody's'in değerlendirme için tarih vermesi, bir güncelleme yapılacağı anlamına gelmiyor. Moody's belirtilen tarihleri pas geçebiliyor veya bir değişiklik olması durumunda belirtilen tarih dışında da bir değerlendirmede bulunabiliyor.

Moody's, halihazırda Türkiye'nin kredi notunu 'Negatif' görünüm ile 'B2' olarak değerlendiriyor. Moody's, 11 Eylül 2020 tarihinde notta aşağı yönlü revizyon ile notu bugünkü seviyesine çekmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Moody's'ten Türkiye’ye güncelleme yok
Moody's, Türkiye'nin kredi notunda güncelleme yapmadı

Ekonomi Haberleri