34 şirket için yaptırım kararı: Kara listeye aldılar

ABD, Doğu Türkistan'da insan hakları ihlallerine karıştıkları için 14 Çinli firma da dahil olmak üzere 34 şirketi kara listeye aldı.

Washington yönetimi, Doğu Türkistan'da insan hakları ihlallerine karıştıkları iddiasıyla 34 şirkete yaptırım uygulamaya karar verdi.

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'nin dış politikası ve ulusal güvenlik çıkarlarına aykırı faaliyetlerde bulunmaları veya dahil olma riskleri nedeniyle 34 kuruluşun kara listeye alındığı belirtildi.

14 FİRMA ÇİN MERKEZLİ

Açıklamada, bu şirketlerin 14'ünün Çin merkezli olduğu ve Doğu Türkistan'daki Uygurlar, Kazaklar ve Müslüman azınlık grupların üyelerine karşı baskı, toplu gözaltı ve yüksek teknolojili gözetim uygulamalarına imkan sağladıkları aktarıldı.

8 ŞİRKET İRAN İLE BAĞLANTILI

Kara listeye alınan 34 şirketten 5'inin ise Çin'in askeri modernizasyon programlarını doğrudan desteklediği belirtilen açıklamada, 8 şirketin ABD mallarının İran'a ihracatını kolaylaştırdıkları, 6 şirketin Rus askeri programlarını ilerletmek amacıyla ABD menşeli elektronik bileşenlerin tedarikini sağladıkları ve 1 şirketin de Rusya'da askeri bağlantılı olduğu gerekçesiyle listeye alındığı kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Çin'den skandal Kurban Bayramı paylaşımı: Doğu Türkistan'daki asimilasyonu belgelediler
Blinken'dan Çin'e karşı net tavır: Ortaklarımızı boykota çağırıyoruz
Pakistan Başbakanı'ndan skandal Doğu Türkistan savunması: Çin'in söylediklerini kabul ediyoruz

Dünya Haberleri