Blinken'dan Çin'e karşı net tavır: Ortaklarımızı boykota çağırıyoruz

Blinken'dan Çin'e karşı net tavır: Ortaklarımızı boykota çağırıyoruz

Çin'in zulüm kamplarından kurtulanlarla buluşan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, dünya genelindeki ortaklarına seslenerek, "Çin'in gerçekleştirdiği soykırımı ve insanlık suçlarını bizimle birlikte kınamaya ve zorla çalıştırma yoluyla üretilen ürünlerin tedarik zincirlerimize girmesini önlemek için adım atmaya çağırıyoruz" dedi.

Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri üzerinde uyguladığı insanlık dışı politikaları tüm uyarı ve çağrılara rağmen devam ediyor. Çin, etnik ve kültürel soykırım uygulama ısrarını sürdürürken birçok ülke Çin'i kınayan açıklamaları peş peşe yayımlamayı sürdürüyor. Fakat Çin'e karşı ve insan haklarından yana tutum almamakta direnen ülkeler de mevcut.

ABD'DEN ZULÜM KAMPLARINDAN KURTULAN UYGUR TÜRKLERİNE ZİYARET

ABD ise Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı zulme karşı tavrını net şekilde ortaya koyan açıklamalar yayımlaya devam ediyor. Son olarak ise ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerinin ve diğer etnik azınlıklarının zorla tutulduğu gözaltı kamplarından kurtulan Uygur Türkleri ile buluştu.

blinken.jpgABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

PRICE: ZULME SESİNİ YÜKSELTENLERİ DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, buluşmanın amacının, "Çin Halk Cumhuriyeti'nin insanlığa karşı suçlarına ve Uygur soykırımına son vermesi çağrısını yinelemek" olduğunu kaydederken, Çin'e karşı tutumlarını şu sözlerle net olarak belirledi: Bu zulme karşı cesaretle sesini yükselten herkesi desteklemeyi sürdüreceğiz.

nedprice.jpgABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price

BLINKEN: ORTAKLARIMIZI SOYKIRIMI KINAMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Blinken da buluşma sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Dünya genelindeki ortaklarımızı, (Çin Halk Cumhuriyeti’nin) Sincan’da gerçekleştirdiği soykırımı ve insanlık suçlarını bizimle birlikte kınamaya ve zorla çalıştırma yoluyla üretilen ürünlerin tedarik zincirlerimize girmesini önlemek için adım atmaya çağırıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN