Bağdat'ta Kovid-19 hastanesi cayır cayır yandı

Bağdat'ta Kovid-19 hastalarının kaldığı hastanede yangın çıktı, resmi bir açıklama da gelmese de yangında en az 40 hastanın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliği üyesi Ali Beyati, hastane yangını ile ilgili konuştu. 

Beyati, yangının çok sayıda hastanın hayatına mal olduğunu belirterek "İbn el-Hatip Hastanesi'nde çıkan yangından dolayı ölü sayısı hakkında net veriler olmamakla birlikte ilk belirlemelere göre bu 35 ile 40 arasındadır" diye konuştu. 

Yangının oksijen tüpünün patlaması sonucu meydana geldiği iddia ediliyor.

"SAĞLIK BAKANI İSTİFA ETSİN"

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi de yaptığı yazılı açıklamada, hastanede yangın nedeninin araştırılması için inceleme başlatılması talimatı verdiğini belirtti. 

Irak Sağlık ve Çevre Bakanlığı'ndan da henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, sosyal medyada "Sağlık Bakanı Hasan Temimi görevden alınsın" şeklinde tepkiler dile getirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri