İnternete korsan film yükleyen 2 kişiye rekor ceza

Japonya'da internet sitelerine korsan bir şekilde film özetleri yükleyen 2 kişiye ülke tarihinin en yüksek para cezası verildi. Mahkeme 2 kişiyi 500 milyon yen (3,6 milyon dolar) tazminata mahkum etti.

Tokyo Bölge Mahkemesinde, video paylaşım sitelerine izinsiz şekilde film özetleri yükleyen 20'li yaşlardaki iki kişiye karşı açılan tazminat davası görüldü.

Shochiku, Toho ve Toei gibi video üretim şirketlerinin davacı olarak yer aldığı duruşmada, film özetlerinin "yetkisiz ve izinsiz şekilde" internete yüklendiğine hükmedildi. Mahkeme, şirketlerin tazminat talebinin tümünü kabul etti. İki davalı, 13 film şirketine toplamda 500 milyon yen (3,6 milyon dolar) tazminat ödemeye mahkum edildi.

DAVALILAR, EN AZ 7 MİLYON YEN REKLAM GELİRİ ELDE ETTİ

Dava detaylarına göre, 2020 yılında yaklaşık 10 dakikalık film özetlerini internete yükleyen davalılar, en az 7 milyon yen reklam geliri elde etti. "Shin Godzilla", "Departures" ve "Cold Fish" dahil 50'den fazla uluslararası filmden özetlerin, internet dünyasında 10 milyondan fazla izlenme sayısı elde ettiği kaydedildi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Kuzey Kore yeniden harekete geçti: Japon Denizi'ne balistik füze fırlattı
Hz. İsa adına açılan onaylı hesap bardağı taşırdı: Twitter uygulamayı sonlandırdı
Tokyo'da bir AVM'de yapılan baklava şovu ziyaretçilerini mest etti

Dünya Haberleri