Tokyo'da bir AVM'de yapılan baklava şovu ziyaretçilerini mest etti

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun en lüks semtlerinden biri olan Ginza'da, Türk tatlısı olan baklava görenleri mest etti. Baklavaların yapımı adım adım Japonlara gösterilirken hem yapılan şov hem de baklavaların tadı, ziyaretçileri memnun etti. O anlar ise kameralara böyle yansıdı.

Tokyo'nun en lüks semtlerinden biri olan Ginza'da Türk tatlısı olan baklava, ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.

Türkiye'nin simgelerinden olan baklava, Japonya'nın en lüks semti Ginza'da bulunan bir alışveriş merkezinde görücüye çıktı. Japonya'da Türk tatlıları satışına başlayan bir firma, açılış çerçevesinde gerçekleştirdiği etkinlikte baklava yapımını adım adım gösteren bir şov sergiledi. Türkiye'den gelen ustaların hamur açımından şerbet dökümüne kadar tüm baklava yapım sürecini anlattığı gösteri, Japon ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü.

Bazı Japonlar baklava yapım sürecini telefonlarıyla çektikleri görüntülerle ölümsüzleştirirken, kimileri ise baklava hamurunun inceliği karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

"ÇOK ETKİLENDİM"

Baklavayı çok sevdiğini belirten Reiko Sakai, uzun yıllardır baklavanın Tokyo'ya gelmesini beklediğini ifade etti. "Bugün baklava yapılışını gördüm ve çok etkilendim" diyen Sakai, "Bugün burada olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

O anlar ise kameralara böyle yansıdı.

İlgili Haberler