Öldürülen 12 Rus generalin ardından bir çarpıcı iddia daha: Moskova'yı ABD izledi Ukrayna vurdu

İki ayı aşan Rusya-Ukrayna savaşında 12 Rus generalin ABD istihbaratı sayesinde öldürüldüğü iddia edilmişken bir çarpıcı iddia da batırılan sancak gemisi Moskova'yla ilgili geldi. ABD basınında yer alan haberlere göre ABD tarafından paylaşılan istihbaratın Moskova'nın batırılmasına yardımcı olduğu iddia edildi.

Rusya'nın, Ukrayna'yı 'askerden arındırmak' için 24 Şubat'ta başlattığı harekat, 72 gündür iki ülke arasında kanlı çarpışmalarla devam ediyor. Ukrayna'daki savaşta 12 Rus generalin ABD istihbaratı sayesinde öldürüldüğü iddia edilmişken bir çarpıcı iddia da batırılan sancak gemisi Moskova'yla ilgili geldi.

ABD tarafından paylaşılan istihbaratın Ukrayna'nın Rus kruvazörü Moskova'yı batırmasına yardımcı olduğu öne sürüldü. Rusya'nın Karadeniz'deki sancak gemisi Moskova kruvazörünün Ukrayna tarafından nasıl vurulduğu halen merak edilirken, geminin batırılmasıyla ilgili olarak ABD'de de yeni bir iddia ortaya atıldı.

NBC haber kanalının ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre; ABD istihbaratının paylaştığı istihbarat bilgisinin Ukrayna ordusunun Rus kruvazör gemisi Moskova'yı batırmasına yardımcı olduğu ileri sürüldü.

Saldırının Ukrayna kuvvetlerinin Amerikalılara Odesa'nın güneyinde Karadeniz'de seyreden bir gemi hakkında soru sormasının ardından gerçekleştiği öne sürülen haberde ABD istihbaratının gemiyi Moskova olarak tanımladığı ve konumunun doğrulanmasına yardımcı olduğu, ardından Ukraynalıların gemiyi hedef aldığı iddia edildi.

ABD SALDIRI KARARINA KARIŞMADI

Öte yandan, ABD'nin Ukrayna'nın Moskova kruvazörünü hedef alacağını önceden bilmediği ve saldırı kararına karışmadığı da öne sürüldü.

ABD'nin ayrıca Rus gemilerinden gelen saldırıları da tespit ederek Ukrayna ile paylaştığı kaydedildi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan istihbaratının Ukrayna ile gerçek zamanlı bilgi paylaştığını doğrulasa da Moskova gemisine ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

510 kişilik mürettebat taşıyan güdümlü bir füze kruvazörü olan Moskova, Rusya'nın Karadeniz Filosunun sancak gemisi olmasıyla beraber İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana savaşta batırılan en büyük Rus savaş gemisiydi. ABD, geminin iki Neptün gemisavar füzesi ile vurulduktan sonra 14 Nisan'da battığını açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rusya: Moskova kruvazöründe 1 kişi öldü, 27 kişi ise kayıp
Rusya'nın amiral gemisi böyle battı
Batan Rus Moskova gemisinin nükleer savaş başlığı taşıdığı iddia edildi

Dünya Haberleri