Batan Rus Moskova gemisinin nükleer savaş başlığı taşıdığı iddia edildi

Batan Rus Moskova gemisinin nükleer savaş başlığı taşıdığı iddia edildi

Ukrayna, 13 Nisan günü Rusya'nın Karadeniz filosunun sancak gemisi olan Moskova kruvazörünü vurduğu açıklamıştı. Rusya'da geminin battığını duyurmuştu. Yabancı basında yer alan haberlere göre, gemide iki nükleer savaş başlığı olduğu ileri sürüldü.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla başlayan savaş 52'nci gününde devam ediyor. Savaşta her ne kadar can kayıpları, yıkılan kentler olsa da son haftanın ana gündemi Ukrayna'nın Rusya'nın Karadeniz filosunun sancak gemisi olan Moskova kruvazörünü vurması oldu.

ABD istihbarat kaynakları, geminin batmadan önce ağır hasara yol açan ‘büyük’ ​​bir patlamaya maruz kaldığını söyledi. Moskova sadece, geminin yangın ve patlamaya maruz kaldığını, ancak operasyon sırasında dalgalı denizlerde battığını söyledi. Enkazın tam yeri bilinmiyor.

Rus Moskova kruvazörüne ilişkin her gün yeni iddialar ileri sürülüyor. Yabancı medyada çıkan haberlerde, gemide iki nükleer savaş başlığı olduğu ileri sürüldü.

NÜKLEER TEHDİT

Analistler ve uzmanlar, meydana gelen patlamanın ardından batan Rusya’nın en büyük kruvazörü ‘Moskova’nın, nükleer savaş başlığı taşıyor olabileceği konusunda uyarılarda bulundu ve tehdide acil soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Karadeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü proje yöneticisi Andrii Klymenko yabancı basına yaptığı değerlendirmede, "Uzmanlar, 'Moskova'da seyir füzeleri için 2 nükleer savaş başlığı olduğunu söylüyor. Belki bu birçokları için haber olabilir, ama evet, bu gemi bir nükleer silah taşıyıcısı" dedi.

"Bu savaş başlıkları nerede? Mühimmat patladığında neredeydiler? Haritadaki nokta neresi? Koordinatlar? BM Güvenlik Konseyi'nin, IAEA'nın yetkileri bunlar... Karadeniz'e kıyısı olan devletler; Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan buna derhal katılmalı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN