Rusya'dan 'nükleer' tehdidi: Hafife almayın

Rusya'dan 'nükleer' tehdidi: Hafife almayın

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, savaşın şu anki seyriyle olası bir üçüncü dünya savaşı ve nükleer savaşın mümkün olduğunu söyleyerek "Şu anda bu konuda belirgin bir risk var. Tehlike ciddi, gerçek ve hafife alınmamalı" dedi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da "Üçüncü dünya savaşının 'gerçek' tehlikesinden söz ediliyor. Bu sadece Moskova'nın Ukrayna'da yenildiği anlamına gelir" sözleriyle yanıt verdi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta iki ay geride kaldı. Bütün dünya, savaşın akıbetini merakla beklerken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus basınına savaşın seyriyle ilgili konuştu. Açıklamasında Ukrayna'daki savaşın bir dünya savaşına ve nükleer savaşa dönüşmesinin mümkün olduğunu söyleyen Lavrov, "Şu anda bu konuda belirgin bir risk var. Tehlike ciddi, gerçek ve hafife alınmamalı" diye konuştu.

DW Türkçe'de yer alan habere göre; Rusya'nın Ukrayna delegasyonu ile müzakerelere devam edeceğini de belirten Lavrov "İyi niyetin de sınırları vardır" ifadelerini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin müzakereye açık görüntüsü çizerek aldatıcı davrandığını söyleyen Lavrov "karşılıklılık" olmadığı takdirde müzakere sürecinin sonuç getirmeyeceğini vurguladı. Lavrov, Ukrayna'da anlaşma ihtimaline dair de bu anlaşmanın çerçevesinin, o sıradaki "çatışmaların durumuna" bağlı olduğunu dile getirdi.

'SAVAŞTA NE YAPILMASI GEREKİYORSA O YAPILIR'

Lavrov, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya göndereceği silahların da meşru hedef olduğunun altını çizdi. "Elbette bu silahlar Rus silahlı kuvvetleri için meşru hedefler olacaklar" diyen Lavrov, Ukrayna'nın batısındaki depoların birden fazla kez bu nedenle hedef alındığını söyledi. Başka nasıl olabilir ki! Eğer NATO bir vekil üzerinden Rusya ile fiilen savaşa giriyorsa, o zaman savaşta ne yapılması gerekiyorsa o yapılır" dedi.

UKRAYNA'DAN CEVAP

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Lavrov’un bu açıklamalarına cevap niteliğindeki şu sözleri söyledi:

"Üçüncü dünya savaşının 'gerçek' tehlikesinden söz ediliyor. Bu sadece Moskova'nın Ukrayna'da yenildiği anlamına gelir. Bu nedenle Avrupa’nın ve dünya güvenliğinin sağlanması için Ukrayna’ya desteğin iki katına çıkması gerekiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN