Rus basını Putin'in ordusunun son durumunu gözler önüne serdi

Rusya lideri Putin'in Ukrayna'da bataklığa saplanan ordusunu kurtarmak için aldığı seferberlik kararı ülkesinde tartışılmaya devam edilirken kaçışlar da sürüyor. Rus basınında seferber edilen askerlerle ilgili yayınlanan videolarda ise silah altına alınanların kalacak yeri olmadığı ve aç bırakıldıkları belirtildi. Seferber askerlere ordunun kullanılamaz silahlar verdiği de ifade ediliyor. Ukrayna basını ise bu taburlar içinde engellilerin bile olduğunu öne sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da bataklığa saplanan ordusunu kurtarmak için aldığı seferberlik kararı ülkesinde tartışılmaya devam edilirken kaçışlar da sürüyor. Orta Asya ülkelerine akın akın giden Ruslar otel ve pansiyonları doldurdu. Ayrıca askere gitmemek için sosyal medyada kendini sakatlayan Rus vatandaşlarının görüntüleri de her geçen gün artıyor.

Ülkede seferberlik kararına tepkiler sürerken, Rus basınında seferber edilen askerlerle ilgili yayınlanan videolarda silah altına alınanların kalacak yeri olmadığı ve aç bırakıldıklarını belirtildi. Videolarda seferber askerlere ordunun hurdaya çıkardığı kullanılamayacak durumda olan silahlar verdiği de ifade ediliyor.

SEFERBER ASKERLER İSYAN NOKTASINDA

Rus basını, Belgorod bölgesinde seferber edilen askerlerin korkunç koşullarda kaldığını, yiyecek ve kalacak yerlerinin olmaması nedeniyle isyan ettiğini ve kendilerine devre dışı bırakılan silahların verildiğini bildirdi. Videolarda, 500 yeni askerden birçoğunun üşüdüğünü ve herhangi bir birime atanmadığı da iddia edildi.

Öte yandan Ukrayna basını ise bu taburlar içinde engellilerin bile olduğunu öne sürdü.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Kurmayları Putin'e kazan kaldırdı

Dünya Haberleri