Kurmayları Putin'e kazan kaldırdı

Kurmayları Putin'e kazan kaldırdı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 24 Şubat'tan beri devam ederken Putin'in yakın kurmaylarının kazan kaldırdığı iddia edildi. Putin’in zor günler geçirdiğini yazan Washington Post, ABD istihbaratına dayandırdığı haberinde, Putin’in yakın kurmaylarıyla Ukrayna savaşı yüzünden gerilim yaşadığı ve Putin ile kendisine yakın olan yetkililer arasında tartışma olduğu öne sürüldü. Putin’e muhalefet eden kurmayların Rusya’nın Ukrayna savaşını yönetme biçiminden duyulan rahatsızlık dile getirildi.

Ukrayna savaşında bataklığa saplanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e eski doz ve müttefiklerinden sonra kurmaylarının da karşı çıktığı belirtildi. ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post, Ukrayna ile Şubat’tan beri savaş halinde olan Rusya’nın devlet başkanı Vladimir Putin’in zor günler geçirdiğini yazdı.

ABD istihbaratına dayandırılan haberde, Putin’in yakın kurmaylarıyla Ukrayna savaşı yüzünden gerilim yaşadığı ve Putin ile kendisine yakın olan yetkililer arasında tartışma olduğu öne sürüldü.

Putin’in yakın çevresindekilerle anlaşmazlıklar yaşadığına dikkat çekilirken, Putin’in yakın kurmaylarından birinin birkaç hafta önce bizzat itiraz ettiği ve ikili arasında ciddi anlaşmazlık olduğu belirtildi. Sözcü'nün aktardığına göre Putin’e muhalefet eden kurmayların Rusya’nın Ukrayna savaşını yönetme biçiminden duyulan rahatsızlık dile getirildi.

KURMAYLARIN RAHATSIZLIĞI BİDEN İLE DE PAYLAŞILDI

Putin’in kısmi seferberlik kararı sonrasında tepkilerin arttığına dikkat çekilirken, ABD istihbarat birimlerinin bu bilgileri ABD Başkanı Joe Biden’la da paylaştığı kayıtlara geçti. Kaynaklar, Putin’in yakın çevresinin savaşın yönetim şekli ve alınan kararları sorguladığını da dile getirdi.

Washington Post, hangi yetkilinin Putin’le karşı karşıya geldiğini yazmazken bu ismin, resmi istihbarat belgelerinde görüldüğü de belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN