İŞKUR başvuruları patladı! O maaşla çalışacak kimseyi bulamıyorlar: Sektör çaresiz kaldı!

İŞKUR başvuruları patladı! O maaşla çalışacak kimseyi bulamıyorlar: Sektör çaresiz kaldı!

Son zamanlarda, çarşı ve pazarlar ara eleman ilanlarıyla dolup taşıyor. Çeşitli sektörlerde ara eleman eksikliği yaşanıyor ve işverenler İŞKUR'a başvurarak temizlik görevlisi, garson, komi, satış temsilcisi gibi pozisyonları kapatmak için yardım istiyorlar. Ancak, 127 bin ara eleman talebi, yüksek maaş beklentisi nedeniyle karşılanamıyor. İşte detaylar...

Türkiye'de işsizlik oranları yüksekken, birçok sektörde ise ara eleman açığı yaşanıyor. Temizlik elemanı, garson, komi, satış elemanı gibi pozisyonlarda işverenler ara eleman ihtiyaçlarını karşılamak için İŞKUR'a başvuruyorlar. Çarşı ve pazarlar ise ara eleman ilanlarıyla dolup taşıyor. Ara eleman talebi son birkaç ayda 127 bine ulaşmış durumda. En çok vasıfsız işçi aranıyor ve 26 bin kadrolu işçi açığı mevcut.

Birçok işletme sahibi ara eleman sorununun kaynağı olarak yüksek maaş beklentisini gösteriyor. Genel olarak işsizliğin yüksek olması nedeniyle iş arayanların talepleri artarken, birçok sektörde işletmelerin bütçeleri kısıtlı kalıyor. Bu nedenle, işletmeler ara elemanları yüksek maaş beklentisi nedeniyle bulmakta zorlanıyorlar. Bu durumda, işletmelerin daha düşük maaşlara karşı talepleri karşılayabilecek ara elemanlar bulması gerekiyor.

EN BÜYÜK SEBEP İSE YÜKSEK MAAŞ BEKLENTİSİ

maaş

Türkiye'de işsizlik sorunu devam ederken, birçok sektörde ara eleman açığı yaşanıyor. Temizlik görevlisi, garson, komi, satış temsilcisi gibi iş kollarında işverenler, İŞKUR'a başvurarak eleman ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Ancak ara eleman talebi 127 bine ulaşmış durumda. İŞKUR'un en çok ihtiyaç duyulan kadro 26 bin vasıfsız işçi iken, temizlik görevlisi talebi de oldukça fazla. Satış elemanı arayanların talepleri ise 3 bini buluyor.

İşletme sahipleri, ara eleman açığının kaynağı olarak yüksek maaş beklentilerini gösteriyor. Kendilerinin bu beklentiyi karşılayamadığını ifade eden işletme sahipleri, ara eleman bulma konusunda zorluk yaşıyorlar. Özellikle İstanbul Beşiktaş'ta birçok kafe ve mağazanın vitrinlerinde eleman arandığına dair ilanlar göze çarpıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN