İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum

İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum

İstanbul barajlarında bahar bereketi: Kış başında yüzde 20’lerin altına kadar gerileyen doluluk oranları, son yağışlarla birlikte yüzde 70,39 seviyesine yükselerek megakente derin bir nefes aldırdı.

İSKİ verilerine göre, İstanbul’a su sağlayan barajlarda doluluk oranı 19 Nisan itibarıyla yüzde 70.39 oldu. En yüksek doluluk yüzde 92.63 ile 92.8 Barajı’nda, en düşük oran ise yüzde 40.24 ile Istrancalar Barajı’nda kaydedildi.

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, son yağışların ardından yüzde 70.39'a yükseldi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, kurak geçen kasım ve aralık aylarında yüzde 20'nin altına düşen barajlardaki su seviyesi son yağışlarla yükseldi.

Megakentte barajların ortalama doluluk oranı 12 Ocak'ta yüzde 22.01 iken bugünkü verilere göre yüzde 70.39 oldu.

Barajlardaki en yüksek su miktarı yüzde 92.8 ile Ömerli Barajı, en düşük su miktarı ise yüzde 40.24 ile Istrancalar Barajı oldu.

İSKİ'nin verilerine göre 19 Nisan itibarıyla İstanbul'da baraj doluluk oranları şöyle:

• Alibey Barajı yüzde 67.56

• Büyükçekmece Barajı yüzde 56.83

• Darlık Barajı yüzde 86.85

• Elmalı Barajı yüzde 91.71

• Istrancalar Barajı yüzde 40.24

• Kazandere Barajı yüzde 61.48

• Pabuçdere Barajı yüzde 60.77

• Sazlıdere Barajı yüzde 45.53

• Terkos Barajı yüzde 57.16

• Ömerli Barajı yüzde 92.8

Yukarıdaki metinden yola çıkarak ayrıntılı, yeni, özgün, uzun ve metne sadık kalarak, yorum yapmadan bir haber yazabilir misin?

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN