Uzman isim EYT'lilere seslendi! Devlet o parayı geri alabilir: İlk maaş öncesi kritik açıklama!

Uzman isim EYT'lilere seslendi! Devlet o parayı geri alabilir: İlk maaş öncesi kritik açıklama!

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte vatandaşın maaş araştırmaları da hız kazandı. Peki EYT'lilerin maaş konusunda neye dikkat etmesi gerekiyor? Tüm detaylar haberimizde.

EYT yasasıyla birlikte emeklilik hakkı kazanan milyonlarca vatandaş başvurularını tamamladı. Peki dikkat edilmesi gereken konular neler? Uzman isim vatandaşları uyardı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EYT KONUSUNDA MAAŞLARA DİKKAT

EYT'li vatandaşlar Mart ayı içinde başvurularını tamamladı. Başvurusu tamamlanan vatandaşlar Nisan ayı itibariyle ilk maaşlarını alacak. SGK personeli ise yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte büyük bir yoğunluk yaşamaya devam ediyor. SGK uzmanları EYT'li vatandaşları Nisan ayı içinde alınacak farklar konusunda uyardı. Yapılan haberlere göre SGK uzmanları EYT'li vatandaşların başvurularının kabul edilmeyeceği ile ilgili uyarılarda bulundu. SGK personeline verilen bir günlük eğitimle dosya inceleme yapıldığını ve bu dosyaların yanlış inceleme yapılması konusunda yaşanabilecek sorunlarla ilgili uyarılar peş peşe geldi. 

SGK Uzmanı Emekli Olacak Vatandaşları Uyardı

Personel tarafından incelenen dosyaların sonrasında uzmanlar tarafından tekrar incelendiğinde yanlış emekli edilen binlerce kişinin ortaya çıkabileceği anlaşıldı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun EYT yasası ile ilgili gelişmelerin çok aceleye geldiğini, SGK personelinin suçu olmadığını ve üzerlerinde büyük baskı olduğunu dile getirdi. Erdursun, emekli maaşı hesaplanırken de hata olabileceğini ancak bu hatanın telafi edilebileceğini söyledi. Erdursun, devletin maaşta hata yapıldığını dile getirerek bu ödemelerin 24 ay içinde geri ödemesinin isteneceğini, daha önce emekli olan vatandaşlara da siz 3, 5 ya da 7 sene sonra emekli oldunuz ama emekli olamazsınız denilebileceğini belirtti. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN