Zelenskiy'den hükümette değişim adımları: Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı istifa etti

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Zelenskiy, hükümete bağlı kurumlarda personel değişikliğine gidileceğini duyurdu. Ukrayna liderinin açıklamasından sonra Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Tymoshenko istifa ettiğini açıkladı. Zelenskiy, ayrıca savaş döneminde devlet memurunun resmi görevlendirme olmadan yurt dışına çıkmasının artık mümkün olmayacağını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, merkez hükümetine bağlı kurumlar ve bakanlıklarda belli personel değişikliğine gidiyor. Ukrayna lideri, "Bakanlıklarda ve diğer merkezi hükümet yapılarında değişikliğe gidilecek" ifadelerini kullandı.

TYMOSHENKO'DAN İSTİFA KARARI

The Guardian'ın haberine göre Zelenskiy'nin konuşmasından saatler sonra, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Tymoshenko istifa ettiğini açıkladı.

Timoşenko, Telegram mesajlaşma uygulamasında "Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy'e güven ve her gün ve her dakika iyi işler yapma fırsatı için teşekkür ediyorum" dedi.

HÜKÜMET YETKİLİLERİNE YURT DIŞI YASAĞI

Öte yandan Ukrayna lideri, devlet memurlarının, savaş dönemindeki yurt dışı ziyareti ile ilgili yeni uygulamayı imzaladığını da duyurdu. Zelenskiy konuşmasında, yeni karara göre bir devlet memurunun resmi görevlendirme olmadan yurt dışına çıkmasının artık mümkün olmayacağını belirtti. Söz konusu açıklama, Başsavcı Yardımcısı Oleksiy Symonenko'nun aralık ve ocak aylarında Lviv'li bir iş adamına ait bir Mercedes'i kullanarak İspanya'ya tatile gittiğinin ortaya çıkmasının ardından geldi. Ukrainska Pravda gazetesi ise, adı yolsuzluk ile anılan Symonenko'nun görevden ayrıldığını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ukrayna’nın yolsuzlukla mücadelesi derinleşiyor: Üst düzey isimlerin evine baskın

Dünya Haberleri