Ukrayna’nın yolsuzlukla mücadelesi derinleşiyor: Üst düzey isimlerin evine baskın

Ukrayna’nın yolsuzlukla mücadelesi derinleşiyor: Üst düzey isimlerin evine baskın

Bir yandan Rusya işgali, diğer yandan yolsuzlukla mücadele eden Ukrayna’nın güvenlik teşkilatı, eski içişleri bakanı Arsen Avakov ve Dnipro’nun eski valisi milyarder Igor Kolomoysky’le beraber önde gelen kişileri hedef alan baskınlar düzenledi.

Neredeyse bir yıldır Rus işgaline karşı koymaya çalışan Ukraynalı yetkililer, diğer yandan ülkenin iliklerine kadar işlemiş yolsuzluğa karşı savaş veriyor.

‘ALTI YIL ÖNCEKİ SÖZLEŞMELERE BAKTILAR’

Ukrainskaya Pravda’da çıkan bir habere göre, 2014-2021 yılları arasında kabinede görev yapan Arsen Avakov’un evinde Ukrayna Güvenlik Teşkilatı’nın (SBU) arama yaptığını bildirdi. Haber kaynağına konuşan eski bakan, acentelerin "altı yıl önceki Airbus sözleşmelerini incelediklerini" ancak hiçbir şey bulamadıklarını söyledi.

SBU baskınlarının bir diğer hedefi olan Igor Kolomoysky, 2014 yılında vali olarak atanmıştı, ancak daha çok Başkan Vladimir Zelenskiy ile bağları olan milyarder iş insanı olarak biliniyor.

Bugün yapılan operasyonda SBU tarafından hedef alındığı bildirilen diğer kişinin ise emlak işiyle uğraşan ve uzun süredir görevde olan milletvekili Vadim Stolar olduğu bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN