Eski siyasetçiler hedefte: Ukrayna’da ‘vatandaşlıktan çıkarma’ operasyonu

Eski siyasetçiler hedefte: Ukrayna’da ‘vatandaşlıktan çıkarma’ operasyonu

Rus işgaliyle mücadele eden Ukrayna’nın lideri Zelenskiy, ülkeyi Rus yanlısı isimlerden ‘temizlemek’ için attığı son adımlarda çok sayıda nüfuzlu eski siyasetçinin vatandaşlığını iptal etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, her gece düzenli olarak yaptığı video konuşmasında, "Bugün, devletimizi saldırganın yanında olanlardan korumak ve temizlemek için bir adım daha atmak üzere ilgili belgeleri imzaladım" derken, vatandaşlıktan çıkarılanların kim olduğunu belirtmedi.

MEDYA ‘ESKİ BAKANLAR’ DİYOR

Ukrayna devlet medyasına göre listede, 2010'dan 2014'te görevden alınana kadar Ukrayna'nın Rusya yanlısı cumhurbaşkanı olarak görev yapan Viktor Yanukoviç'in ofisinden birkaç üst düzey siyasetçi yer alıyor.

RBC haber ajansının bildirdiğine göre, listede eski eğitim ve bilim bakanı Dmytro Tabachnyk, eski başbakan yardımcısı ve Yanukoviç yönetiminin başkanı Andriy Klyuyev ve eski içişleri bakanı Vitaliy Zakharchenko yer aldı.

Ukrayna, geçen yıl Şubat ayında Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasından bu yana çok sayıda kişiyi Ukrayna vatandaşlığından çıkardı ve yüzlerce Rus ve Belaruslu birey ve şirkete yaptırım uyguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN