Ele geçirilen Rus varlıkları Kiev'e ilk kez gidiyor

Ele geçirilen Rus varlıkları Kiev'e ilk kez gidiyor

Ukrayna işgaline devam eden Rusya’ya yaptırımların bir parçası olarak el konulan Rus oligarkların varlıkları, Ukrayna’nın yeniden inşası için kullanılmak üzere Kiev’e ilk kez gönderilecek.

Duyuruyu yapan ABD Başsavcısı Merrick Garland, Rus iş insanı Konstantin Malofeyev'den alınan 5,4 milyon doların Ukrayna’ya gönderileceğini belirterek "Bugün benim yetkimle, el koyulan para ve mal varlıkları Ukrayna halkını desteklemek için Dışişleri Bakanlığı'na aktarılacak" dedi.

HAZİRANDA EL KOYULDU

Bu haftanın başlarında, New York'taki bir federal mahkeme, savcıların Malofeyev'e ait 5,4 milyon dolara el koymasına izin vererek, fonların Ukrayna'nın yeniden inşasında kullanılmasının önünü açtı.

Haziran ayında, ABD Hazine Bakanlığı'nın ‘doğrudan veya dolaylı olarak Rus hükümeti için veya adına hareket ettiği’ için nisan ayında yaptırım ilan edilen Malofeyev'e ait bir ABD banka hesabında bulunan milyonlarca dolar ele geçirilmişti.

Aralık ayında ise ABD Başkanı Joe Biden, Adalet Bakanlığı'nın Ukrayna'ya yardım etmek için alınan bazı varlıkları Dışişleri Bakanlığı'na devretmesine izin veren yasayı imzaladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN