Erdoğan'dan OVP açıklaması: Bir trilyon dolar seviyesine taşıyacak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından Orta Vadeli Programı'nın detaylarını paylaştı. Erdoğan planın 1 milyon 170 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını ve milli geliri de 1 trilyon dolar seviyesine çıkaracağını belirtti.

Ekonomi için büyük bir adım olan, herkesin gündemindeki Orta Vadeli Program için Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek program hakkında öngörülerini açıkladı.

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda önemli bir adım olduğuna inandığım Orta Vadeli Programı'mızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine hesabından paylaştığı görselde, Orta Vadeli Program kapsamında Ekonomi için öngörüleri şu şekilde:

* "Ekonominin yıllık ortalama 5,3 oranında büyümesini"

* "İstihdamın yıllık ortalama 1 milyon 170 bin kişi artmasını"

* "İhracatın 3 yılın sonunda 250 milyar doları aşacağını"

* "Program dönemi sonunda cari işlemler açığının milli gelire oranının yüzde 1 seviyesine gerilemesini"

* "Merkezi yönetim bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 2,9 olarak gerçekleşmesini"

* "Faiz dışı dengenin yüzde 0,3 fazlaya dönmesini"

* "Enflasyonun kalıcı olarak tek haneli seviyelere inmesini" öngördüğünü belirtti.

Son olarak, Milli gelirimizi bu yıl 800 milyar doların üzerine, program dönemi sonunda da 1 trilyon dolar seviyesine taşıyacağız" dedi.

ORTA VADELİ PROGRAM NEDİR

Ekonomin gündeminde olan Orta Vadeli Program (OVP), kamu politika ve uygulamalarını Kalkınma Planında yer alan politika ve öncelikler temelinde ortaya koyarak bütçe sürecini başlatan ve kaynak tahsislerini yönlendiren bir programlama aracıdır.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İYİ Parti'den OVP değerlendirmesi: Herhangi bir iktisadi analize gerek duyulmamış
Orta Vadeli Program'a onay

Ekonomi Haberleri