Nebati ilk kez açıkladı: Devlet KKM için 91 milyar ödedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, döviz kurundaki artışı önlemek amacıyla Hazine tarafından desteklenen Kur Korumalı Mevduat hesaplarına bugüne kadar 91,6 milyar TL ödeme yapıldığını açıkladı.

Türk Lirası'nın döviz kuru karşısındaki değer kaybının önüne geçmek için uygulamaya koyulan Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) maliyeti artmaya devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hazine tarafından desteklenen KKM hesaplarına bugüne kadar yaklaşık 91,6 milyar TL ödeme olduğunu söyledi.

Nebati, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda bakanlığın bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada Hazine destekli KKM hesaplarında yenileme oranının yaklaşık yüzde 70 olduğunu söyledi.

Nebati “KKM uygulaması olumsuz jeopolitik gelişmeler, küresel finansal koşullardaki sıkılaşma, avro-dolar paritesindeki gelişmeler ve arz güvenliğine ilişkin yaşanan tüm sorunlara rağmen finansal istikrarın sürdürülmesinde etkin rol oynamıştır. Bu uygulamanın döviz kuru dalgalanması ve diğer makroekonomik göstergeler üzerindeki olumlu etkileri dikkate alındığında maliyeti sınırlı kalmıştır” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Dövize karşı kurtarıcı olarak görülmüştü: KKM'de bir ilk
'Kur korumalı' cazibesini kaybetti: Girişler gittikçe düşüyor
Bakan Nebati bütçe görüşmelerinin ardından soruları yanıtladı: Biz dilenci olmadık, elimizi açmayacağız

Ekonomi Haberleri