Trabzonlu fırıncı zamlara isyan etti: Sesimizi duyurmak için intihar etmemiz mi lazım?

Trabzonlu fırıncı Ali Çakmak, son zamanda un ve diğer ana kalem ürünlerine gelen zamlara, "Ne yapacağım ben, intihar mı etmemiz lazım sesimizi duyurmak için. Her gün böyle, insanın psikolojisi bozuluyor. 40 seneden beri bu işin içerisindeyim böyle bir hal görmedim" diyerek isyan etti.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan fırıncı Ali Çakmak dört fırını 32 de çalışanı var. Ekonomik krizin içinde olduklarını belirten Çakmak, fırını kapatmaktan başka çaresinin olmadığını ifade ederek, “Hiçbir esnaf arkadaş yerinden dışarı çıkamıyor bağıramıyor, kime bağıracağım ben ya kime? Kapatacağım ben bu fırını başka çaresi yok" ifadelerini kaydetti.

'ALLAH'A REVA MI BU?'

"Unun kilosu 11 lira, ekmeğin kilosu 10 lira, Allah’a reva mı bu? Kapatacağım ben bu fırını, başka çaresi yok” diyen Çakmak şöyle devam etti:

“Mağdurum mağdur. Yazık günahtır fırıncıya. Fırıncı esnafının sesini kendisi çıkarıyor. Kimse fırıncı esnafının yanında değil ne başkanı var ne fırın başkanı var ne esnaf başkanı var ne milletvekili var ne valisi var. Yazıktır, 30 kişi çalıştırıyorum burada, 30 kişi ekmek yiyoruz, ne kazanacağım da burada onlara da vereceğim. Nereden kazanacağım fabrikam yok, buğdayım yok nerden vereyim? Mesleği mi bırakalım? Fırıncı arkadaşlar berbat oldu sadece Akçaabat Trabzon değil Türkiye geneli böyle. Yanımızda kimse yok.”

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İstanbul toplu taşıma zammı ne zaman? İstanbulkart ücret tarifesine 2022'de zam sinyali!

Ekonomi Haberleri