İstanbul toplu taşıma zammı ne zaman? İstanbulkart ücret tarifesine 2022'de zam sinyali!

İstanbul toplu taşıma zammı ne zaman? İstanbulkart ücret tarifesine 2022'de zam sinyali!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, İstanbul’da toplu ulaşıma istenen yüzde '36.13'lük zam teklifi, oy çokluğuyla reddedildi. İstanbul'da ulaşım fiyatları ağustos ayında güncellenmişti. Yeni yıl ile yeni zam öngörülüyor. İstanbulkart kullanılan otobüs, metrobüs, tramvay, füniküler, marmaray, metro, vapur gibi toplu taşıma araçlarının yanı sıra minibüs, taksi, dolmuş taksi gibi ulaşım araçlarına zam yapılmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

İstanbul'da toplu taşıma araçları kullananları üzecek bir gelişme yaşanıyor. UKOME toplantısında, İstanbul’da toplu ulaşımda kullanılan elektronik bilet fiyatlarına, minibüs ve servis taşımacılığı ücretlerine zam yapılmasını içeren teklifin görüşülmesi, haftaya gerçekleşecek bir sonraki toplantıya ertelendi. Yüzde 36.13’lük zam teklifi, oy çokluğuyla reddedildi.

Doların 15 TL'yi euronun ise 17 TL'yi geçmesiyle birlikte, akaryakıt sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, benzine bugün 50 kuruşun üzerinde bir zam daha gelecek.

Karar yazarı ve ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, şahsi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Tabii bu arada ne olacak? Kur artarken benzin boş mu duracak? Beklediğiniz, tahmin ettiğiniz üzere benzine de bugün 50 kuruşun üzerinde zam gelecek...'' ifadelerini kullandı.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürü Alper Bilgili, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, motorin fiyatlarında meydana gelen fahiş artışa dikkat çekmişti. "Son 2 aydaki toplam %37 fiyat artışı sonucu motorinin litresi 10 TL oldu” diyen Bilgili, paylaşımına motorinin litre fiyatının 7 Ekim 2021'de 7.27 lira olduğu bilgisini de eklemişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden zam hakkında herhangi bir açıklama gelmese de geçtiğimiz günlerde açıklanan son akaryakıt zamlarıyla birlikte ;

Litre fiyatı benzinde 77 kuruş, motorinde 31 kuruş zamlanmış, motorine 66 kuruş zam gelmişti. Akaryakıtta 8 Aralık'ta yapılan en son zamla motorin ve benzin fiyatları 10 TL'nin üzerine çıkmıştı. Bununla birlikte İstanbullular, toplu ulaşım araçları da bu zamlardan etkilenecek mi diye hayli merak ediyor.

İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ NE KADAR?

ucrettarifesia42021-1kasim-kopya-2-vert-004.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN