İndirimli İstanbulkart sahiplerine büyük kolaylık: Vizeleme işlemini evden yapın

İndirimli İstanbulkart sahiplerine büyük kolaylık: Vizeleme işlemini evden yapın

Öğrenci akbili vizeleme, İstanbulkart mobil uygulamasından online yapılabiliyor. İstanbul'da öğrencilerin kullandığı indirimli İstanbulkart için her yılın sonunda vize işlemi yapılması gerekiyor. Vizeleme yapılmadığı takdirde indirimli kart, tam tarifeye dönüyor. Öğrenciliği devam eden İstanbulkart sahipleri; akbil yüklemesi yapan büfelerden/bayilerden, Biletmatik cihazlarından ve İstanbulkart mobil uygulamasından vizeleme yapabiliyor. İşte, İstanbulkart vize sorgulama...

İstanbulkart indirimli kullanım süresini uzatmak oldukça kolay. İstanbul genelinde bulunan 497 Biletmatikler'den, 1497 gazete bayisinden/büfesinden, 2114 market vb. yükleme noktalarından öğrenci akbili vizeleme işlemi gerçekleştirilebiliyor. Yılda bir kez yapılması gereken vizeleme işlemini, size en yakın Biletmatik'e kartınızı okuttuktan sonra 'Vizeleme İşlemini Yap' butonuna basarak da yapabilirsiniz.

İSTANBULKART VİZELEME ONLINE YAPILIYOR MU?

Öğrencilerin her yılın başına kadar yapması gerektiği vizeleme işlemi, İstanbulkart mobil uygulaması ya da istanbulkart.istanbul internet adresinden yapılabiliyor. Öğrenci akbili online vizeleme için kredi kartı gerektiğini belirtelim.

iOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara yüklenebilen İstanbulkart mobil uygulamasına öncelikle İstanbulkart'ınızı tanımlamanız gerekiyor. Uygulamadaki 'Kartlarım' sekmesinde yer alan İstanbulkart'ı seçtiğiniz zaman, eğer vize işlemi yapılmadıysa kırmızı renkte vizeleme işleminin yapılması gerektiğine dair uyarı çıkacak. Uyarı yazısına tıklayarak kredi kartı aracılığıyla İstanbulkart'ınızın vizeleme işlemi için online olarak talimat verebilirsiniz.

Eğer akıllı telefonunuzda NFC (temassız ödeme) özelliği varsa, İstanbulkart'ınızı telefonunuzun arka yüzüne yaklaştırarak vizeleme işlemini tamamlayabilirsiniz. Akıllı telefonunuzda NFC (temassız ödeme) özelliği yoksa, İstanbulkart'ınızı herhangi bir Biletmatik ya da herhangi bir toplu taşıma aracındaki validatörün manyetik alanına yaklaştırdığınız anda vizeleme işlemi tamamlanacaktır. Akıllı otobüs duraklarında İstanbulkartlar için manyetik alanlar olduğunu da hatırlatalım.

İSTANBULKART iPHONE MOBİL UYGULAMASI

İSTANBULKART ANDROID MOBİL UYGULAMASI

istanbulkart-anasayfa-banner-hero-1460x720px.jpg

İSTANBULKART VİZELEME NE KADAR, KAÇ TL?

Öğrenci akbili vize işlemi için 13 TL ödemek gerekiyor.

Kartınızın güncelleme işlemini son vize tarihinin 1 ay öncesinden itibaren son vize tarihine kadar gerçekleştirebilirsiniz. Kartınızın son vize tarihinden önce güncelleme işlemi yapılmazsa İstanbulkartınız tam tarifeye geçer.

ÖĞRENCİ AKBİLİ VİZELEME NEREDEN YAPILIR?

* İndirimli kartlarda vizeleme yapılabilmesi için kartınızın içinde en az 13 TL bakiye bulunması gerekiyor. Kartı, Biletmatik'in kart okuma kısmına yerleştirin.

* Biletmatik ekranında "13 TL karşılığında güncellemeyi kabul ediyor musunuz?" uyarısı çıktığında onay tuşuna basın.

* Onay tuşuna bastıktan sonra 10 saniye bekleyin.

* Kart güncelleme işlemi tamamlanmıştır. Bir sonraki güncelleme işlemine kadar kartınızı indirimli olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

İSTANBULKART VİZELEME NASIL YAPILIR?

Öğrenci akbil vize işlemleri İstanbulkart Başvuru Merkezleri'nden de yapılabiliyor. İstanbul'da toplamda 37 yerde bulunan merkezler 08.30-17.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Öte yandan İstanbulkart kontör yüklemesi yapan büfelerden, bakkallardan, marketlerden, esnaflardan da öğrenci akbili vizeleme yapmak mümkün.

İSTANBUL GENELİNDEKİ BİLETMATİK VE YÜKLEME NOKTALARI

ucrettarifesia42021-1kasim-kopya-2-vert.jpg

İSTANBULKART İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN