Her İstanbullunun bilmesi gereken İstanbulkart ücret tarifesi

Her İstanbullunun bilmesi gereken İstanbulkart ücret tarifesi

İstanbul'da toplu taşıma araçlarına binmek için İstanbulkart sahibi olmak ya da Elektronik Bilet almak gerekiyor. İstanbulkart tam ücreti 4,03 TL, öğrenci indirimli ücreti 1,96 TL olarak belirlendi. Tek binişlik Elektronik Bilet ise 8 TL'den satılıyor. İşte, İstanbul toplu ulaşım tarifesi...

İstanbulkart toplu taşıma ücret tarifesi, akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamların ardından son olarak 2 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. Megakent'te İstanbulkart ile otobüs, metrobüs, metro, tramvay, füniküler, teleferik, vapur, tekne (Dentur, Turyol, Mavi Marmara, Prenstur), Marmaray banliyö treninde seyahat etmek mümkün. İstanbulkart'ı olmayanlar ise Elektronik Bilet almak zorunda.

İSTANBULKART TAM VE ÖĞRENCİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2 Ağustos 2021 Pazartesi günü uygulamaya konulan yüzde 15'lik zamla İstanbulkart tam ücreti 4,03 TL'ye, İstanbulkart öğrenci ücreti 1,96 TL olarak belirlendi.

'Aylık akbil' olarak da bilinen tam mavi kart 316 TL, öğrenci aylık kartı 57,5 TL'den satılıyor.

Öte yandan İstanbulkart mobil uygulamasında yer alan 'Dijital Cüzdan' ile de İstanbul'da (minibüs ve dolmuş hariç) toplu taşıma araçlarına binmek mümkün. İstanbulkart'ta yer alan kamerayı açtıktan sonra turnikelerdeki kare (QR) kodu okutarak araca binebilirsiniz.

GÜNCEL İSTANBULKART ÜCRET TARİFESİ

ucrettarifesia42021-1kasim-kopya-2-vert-004.jpg

İSTANBULKART BAŞVURU MERKEZLERİ

İSTANBULKART iPHONE MOBİL UYGULAMASI

İSTANBULKART ANDROID MOBİL UYGULAMASI

İSTANBUL ŞEHİR HATLARI VAPUR SEFERLERİ

İSTANBUL İETT OTOBÜS HATLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN