İstanbul'da taksi ücreti ne kadar? Taksinin kapısını açmak 15 TL

İstanbul'da taksi ücreti ne kadar? Taksinin kapısını açmak 15 TL

2021 yılında İstanbul'da sarı taksi açılış ücreti 5.55 TL olarak belirlendi. Kilometre başına 3.45 TL alınırken, İstanbul'da sarı taksi indi-bindi ücreti 15 TL. Turkuaz ve siyah renkli taksilerde ise ücret tarifesi daha yüksek olmak üzere değişkenlik gösteriyor. İşte, güncel İstanbul taksi ücret tarifesi...

İstanbul'da mesafeye göre taksi ücreti hesaplamak için, güncel taksi tarifesine göz atmak gerekiyor. İstanbul'da taksiyle seyahat etmek isteyenler, sadece aracın kapısını açtığı an 15 TL ödemek zorunda. Zira, 2021 yılında İstanbul'da taksi indi-bindi ücreti 15 TL olarak uygulanıyor.

İSTANBUL TAKSİ ÜCRETİ TARİFESİ 2021

İstanbul'da 2021 yılı boyunca uygulanan sarı renkli taksi açılış ücreti 5.55 TL, kilometre başına ücreti ise 3.45 TL'dir.

Turkuaz renkli taksilerde ise açılış ücreti 6.38 TL, km başına ücreti ise 3.99 TL'dir.

Siyah renkli lüks taksilerde ise açılış ücreti 9.44 TL, kilometre başına ücreti de 5.84 TL'dir.

İSTANBUL TAKSİ İNDİ-BİNDİ ÜCRETİ NE KADAR?

İstanbul'da taksi indi-bindi ücreti ise sarı taksilerde 15 TL iken, turkuaz taksilerde 19 TL, siyah taksilerde ise 25 TL'dir.

Taksi ücreti tarifesi köyler, mahalle, semt, ilçe ayrımı olmaksızın İstanbul'un tamamında geçerlidir. Ayrıca gece-gündüz tarifesi ayrımı da yoktur.

TAKSİ KÖPRÜ VE AVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

İstanbul'da taksiyle bir yakadan diğer yakaya geçiş yaparken, köprü-tünel geçiş ücretleri ve otoyol gişe ücretleri yolcu tarafından karşılanır.

Güncel fiyat tarifesine göre; Avrasya Tüneli geçiş ücreti 46 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü) geçiş ücreti 27.50 TL, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü) 13.25 TL, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (2. Köprü) 13.25 TL, Osmangazi Köprüsü 147.50 TL'dir.

Anadolu Otoyolu gişe geçiş ücretleri ise; Çamlıca gişeleri 37.50 TL, Samandıra, Sultanbeyli, Mecidiye, Kurtköy, Orhanlı, Şekerpınar, Gebze OSB ve Gebze ise 33.75 TL'dir.

İSTANBUL'DA TAKSİ ÜCRETLERİNE NE ZAMAN ZAM YAPILACAK?

Taksi ücretleri her yılın başında yeniden düzenleniyor. Son olarak 23 Aralık 2020 tarihinde İstanbul'daki taksi ücretlerine zam yapılırken, güncel taksi tarifesi 2021 yılı boyunca geçerli oldu. 2022 yılında uygulanacak taksi ücreti tarifesi için 2021 yılının aralık ayının son haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası arasında yapılacak toplantı sonrasında belli olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN