İstanbul deniz taksi ücretleri cep yakıyor

İstanbul deniz taksi ücretleri cep yakıyor

İstanbul deniz taksi ücret tarifesi belli oldu. İBB deniz taksilerde açılış ücreti 100 TL olacak. Belirli bir mil aşıldıktan sonra, mil başına ücret eklenecek. İşte, İstanbul İBB deniz taksi uygulaması...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) deniz yolu kullanımının artırılması amacıyla deniz taksileri kullanıma sundu. Haliç Tersanesi'nde tamamen yerli olarak üretilen deniz taksilerin tasarımını Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş yaptı. Tüm mühendislik işleri Şehir Hatları A.Ş. bünyesinde hayata geçirilen deniz taksiler çevreci özelliği ile de dikkat çekiyor.

dsc0833.jpg

İBB DENİZ TAKSİ NE ZAMAN AÇILACAK?

İstanbul'da Şehir Hatları A.Ş. tarafından üretimi yapılan deniz taksiler, 1 Aralık 2021 Çarşamba günü itibarıyla yolcu taşımaya başladı. Toplam 45 taksi hizmet verirken, 5 adet elektrikli model de Şubat 2022'de filoya dahil olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, tüm platformlardan akıllı telefonlarına indirilebilecek İBB Deniz Taksi uygulaması ile deniz taksiye rezervasyon yapılıp, en yakın iskeleye çağrılabilecek.

İBB DENİZ TAKSİ AÇILIŞ ÜCRETİ NE KADAR?

İstanbul deniz taksi açılış ücreti 100 TL olarak açıklandı. Belirli bir mil aşıldıktan sonra, mil başına ücret eklenecek.

Üsküdar-Beşiktaş arası 100 TL, Kadıköy-Beylerbeyi arası 361 TL, Bostancı-Kınalıda 257,5 TL, Büyükada-Heybeliada 112,8 TL, Büyükada-Maltepe seferi ise 220 TL olacak.

01122021-deniz-taksi-6.jpeg

İBB DENİZ TAKSİ ÜCRET TARİFESİ

7 gün 24 saat çalışacak deniz taksilerin mil başına ücret tarifeleri ise şu şekilde: 1 mil dahil açılış ücreti 100 TL, 1-4 mil arası mil başına 75 TL (4 mil dahil), 4-8 mil arası mil başına 60 TL (8 mil dahil), 8 mil sonrasında mil başı 48 TL.

1 deniz mili = 1,85 km olduğunu hatırlatalım.

İBB DENİZ TAKSİ İSKELELERİ VE DURAKLARI

İlk etapta 98 iskeleden çağrı yapılabilecek. Daha sonra uygulama genişletilerek yolcuların istenilen yerden inip binmesine imkan sağlanacak. Mayıs 2022'de paylaşımlı taksi dolmuş modeline geçilecek. Her yere yanaşabilecek tasarımı ile iskele bağımlılığını ortadan kaldırıp, istenilen yerde inilip binilebilecek.

01122021-deniz-taksi-3.jpeg

İBB DENİZ TAKSİ NASIL ÇAĞIRILIR?

İstanbul deniz taksileri kullanmak isteyen vatandaşlar mobil uygulama üzerinden çağrıda bulunacak. 10 yolcu taşıyabilen deniz taksilerde bir kaptan ve bir gemici olmak üzere iki personel bulunacak. Bu personeller arasında kadın denizciler de yer alacak.

İBB DENİZ TAKSİ iPHONE UYGULAMASI

İBB DENİZ TAKSİ ANDROID UYGULAMASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN