İstanbulkart öğrenci başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte öğrenci akbili çıkarma

İstanbulkart öğrenci başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte öğrenci akbili çıkarma

Okulların ve üniversitelerin açılmasıyla birlikte ulaşım imkanlarını maddi olarak en aza indirgemek isteyen öğrenciler, İBB'nin indirimli İstanbulkart başvurusuna yoğun ilgi gösteriyor. İstanbul öğrenci kartı çıkarma işlemi...

Okulların açılmasıyla İstanbul'da öğrenciler ve veliler İstanbulkart başvurusu yapmak için İETT'nin internet sitesi ve başvuru merkezlerini ziyaret ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öğrenci İstanbulkart başvurusu, bireysel ve internet olmak üzere iki şekilde yapılabiliyor.

İSTANBUL ÖĞRENCİ AKBİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrenciler İBB'nin bireysel.istanbulkart.istanbul adresindeki başvuru formuna kişisel bilgilerini ve fotoğrafını kaydederek online başvuru yapabilir.

İstanbulkart ve 6 TL kargo ücreti ödemesini başvurunun son adımında kredi kartı ile yapabilir. EFT ve havale ile yapılan ödemeler kabul edilmediğini belirtelim.

Üyelik sayfasından giriş yaparak başvuru durumunu kontrol edebilir ve başvuruyu güncelleyebilirsiniz.

Başvurunuzun 2. adımında kartınızı teslim alabilmeniz için; İstanbulkart Başvuru Merkezi'nden şahsen teslim alma veya kargo bedelini ödeyerek adresinize teslim şeklinde iki seçenek sunuluyor.

Online başvurunuz tamamlandıktan sonra, İstanbulkart Başvuru Merkezleri'nden teslim alma talebinde bulunduysanız; kartınız oluşturulduktan sonra, size gelecek SMS doğrultusunda seçtiğiniz İstanbulkart Başvuru Merkezi'nden size bildirilen tarih ve saat aralığında şahsen giderek kimlik ibrazı ile teslim alabilirsiniz.

Online başvurunuz tamamlandıktan sonra, kargo gönderimini seçtiyseniz; kartınız 2 iş günü içinde üretilerek PTT Kargo'ya verilir. Kartlar PTT aracılığı ile adreslere teslim edilir. Kargo ücreti müşteri tarafından online başvuru esnasında ödenir.

ÖĞRENCİ AKBİL ÜCRETİ NE KADAR?

İBB'nin öğrenci İstanbulkart başvuru ücreti 10 TL'dir. Öğrenci kartı vizeleme ücreti 5 TL, yenileme ücreti 10 TL olup, kayıp bedeli ise 20 TL'dir.

İSTANBULKART ONLINE BAŞVURU SAYFASI

5bae45a267b0a900c82f2422.jpg

KİMLER İNDİRİMLİ ÖĞRENCİ ULAŞIM KARTI ALABİLİR?

Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencileri İBB'nin indirimli İstanbulkart'ını almak için başvuru yapabilir.

Açık İlköğretim, Açık Lise ve Kur'an Kursu öğrencilerinin Öğrenci Kartı alabilmeleri için;

* 20 yaşından gün almamış olması

* Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan kaydına sahip olmaması gerekmektedir.

İSTANBUL TOPLU ULAŞIM ÜCRET TARİFESİ

ucrettarifesia42021-1kasim-kopya-2-vert-003.jpg

İSTANBULKART iPHONE MOBİL UYGULAMASI

İSTANBULKART ANDROID MOBİL UYGULAMASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN