29 Ekim'e toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi?

29 Ekim'e toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü 29 Ekim 2021 Cuma günü tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. Bu önemli günde İstanbul ve Ankara'da toplu taşıma ücretsiz hizmet verirken, İzmir'de ise 1 kuruş olarak ücretlendirilecek. İşte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda toplu taşımanın durumu...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde çeşitli etkinliklerle hafta boyunca kutlanıyor. Etkinlik alanlarına giderek cumhuriyeti kutlamak isteyen vatandaşlar, 29 Ekim'de toplu taşımanın ücretsiz olmasıyla daha kolay seyahat edebilecek.

29 EKİM'DE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İBB Meclisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İstanbul'daki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vermesini onayladı. Yolcular, İstanbulkart'larını okutarak toplu taşımaya ücretsiz binecekler. Ücret bedelinin tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden karşılanacak.

Uygulama; İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (havalimanı otobüsleri hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul'un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında geçerli olacak.

ANKARA VE İZMİR'DE ÜCRETSİZ Mİ?

Ankara'da da 29 Ekim 2021 Cuma günü saat 06.00'dan 23.59'a kadar toplu taşıma ücretsiz olacak. İzmir'de ise toplu taşıma araçlarına binecek olan vatandaşlar 1 kuruş ödeyecek.

29 EKİM'İN ANLAMI VE ÖNEMİ NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti’nin resmen kurulduğu yıl olarak 29 Ekim her yıl coşkuyla kutlanır. Osmanlı Devleti zamanında bütün yetki padişahtaydı. 1914 yılında Birinci Dünya Savaşı başladı ve 4 yıl sürdü. İttifak devletlerinin savaşta yenilmesiyle Osmanlı Devleti de yenik sayıldı ve ülkeyi İngilizler, Fransızlar, Yunanlılar, İtalyanlar paylaştı.

19 Mayıs 1919'da Samsun'a giden Mustafa Kemal Atatürk, kongreler düzenledi. 23 Nisan 1920'de Atatürk, başkan seçildi ve Kurtuluş Savaşı başladı. Ordumuz İnönü Savaşlarını, Sakarya Meydan Muhaberesini, Başkomutanlık Meydan Savaşı’nı kazandı. Birinci Dünya Savaşı'nda savaştığımız devletler ve Yunanlılarla 24 Temmuz 1923'te Lozan Barış Antlaşması imzalandı ve böylece bağımsızlığımı dünya devletleri tarafından kabul gördü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 29 Ekim 1923'te Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'nda yaptığı değişiklikle, devletin yönetim biçimini cumhuriyet olarak ilan etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 1924 yılından itibaren şenliklerle kutlanırken 1925 yılından itibaren de bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN