Noterler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açık mı? Nöbetçi noter saat kaça kadar açık?

Noterler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açık mı? Nöbetçi noter saat kaça kadar açık?

Noterlerin çalışma saatleri, 28-29 Ekim 2021 günlerinde belli oldu. 28 Ekim 2021 Perşembe günü öğlen saat 13.00'e kadar hizmet verecek noterler, 29 Ekim 2021 Cuma günü ise tam gün kapalı olacak. Cumhuriyet Bayramı'nda nöbetçi noterler de kapalı olacak. Cumartesi ve pazar günleri ise nöbetçi noterler 10.00-16.00 saatleri arasında mesai yapacak. İşte, nöbetçi noterler listesi...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kutlanıyor. Kamu kurumları, sağlık kuruluşları, bankalar, noterler arife günü ve bayram günü resmi tatil dolayısıyla toplam 1,5 gün kapalı kalıyor. Nöbetçi noterlerin de resmi tatillerde çalışmadığını, yani 28 Ekim günü öğleden sonra da kapalı olacağını belirtelim.

NOTERLER 28 EKİM'DE SAAT KAÇA KADAR ÇALIŞIYOR?

Resmi işlemler için notere gitmek isteyen vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 1,5 gün beklemek zorunda kalacak.

Noterler 28 Ekim 2021 Perşembe günü 09.00-13.00 saatleri arasında çalışacak. Öğleden sonra noter hizmeti verilmeyecek. 29 Ekim 2021 Cuma günü ise noterler tüm gün kapalı olacak. Nöbetçi noterler de 1,5 gün boyunca hizmet vermeyecek.

Cumhuriyet Bayramı'nın ertesi günü olan cumartesi ve pazar günleri ise nöbetçi noterler normal çalışma saatlerinde açık olacak.

NÖBETÇİ NOTERLER 29 EKİM 2021 CUMA GÜNÜ AÇIK MI?

29 Ekim 2021 Cuma günü noterler kapalı olacak. Cumhuriyet Bayramı'nın resmi tatil olması nöbetçi noterler de hizmet vermeyecek. Nöbetçi noterlerin yalnızca hafta sonu günleri hizmet verdiğini hatırlatalım.

İLLERE GÖRE NÖBETÇİ NOTER SORGULAMA SAYFASI

HAFTA SONU NOTERLER AÇIK MI?

Normal şartlar altında hafta sonları hizmet vermeyen noterler, 2019 yılı itibariyle nöbetçilik sistemine geçti. Böylece cumartesi ve pazar günleri nöbetçi noterlerde işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Hafta sonu 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet veren nöbetçi noterler, kurumun resmi internet sitesi üzerinden il ve tarih seçimi ile kolayca sorgulanabiliyor. Dolayısıyla noterde işi olanlar 30-31 Ekim 2021 tarihlerini bekleyecek.

NOTER ÇALIŞMA SAATLERİ 2021

Noterler hafta içi her gün mesaiye 09.00'da başlar ve öğle tatili olan 12.00 veya 12.30'a kadar (Noterlerde iş yoğunluğuna göre öğle arası 12.00-13.00 arası veya 12.30-13.30 arasında değişiklik gösterebilir) çalışmaya devam eder.

Öğleden sonra 13.00'te veya 13.30'da tekrar mesaiye başlayan noterler, akşam kapanış saati olan 17.00'a kadar çalışmaya devam eder.

NOTERLİK ÜCRET TARİFESİ

2021 yılı en düşük noter ücreti 6,93 TL'den az olamaz.

* Noter vasiyetname ücreti ve vakıf senedi düzenleme ücreti 313,53 TL

* Noter yazı ücreti sayfa başı 9,50 TL

* Noter çeviri ücretleri sayfa başı 78,65 TL

* Noter karşılaştırma ücreti sayfa başı 9,50 TL

* Noter tescil ücreti işlem başına 2,97 TL

* Noter emanet hesap ücreti yıllık 21,95 TL

* Noter defter tasdik onay ücreti 100 sayfaya kadar 2,97 TL, 100 sayfadan yukarı her 100 sayfa için 1,11 TL onaylama ücreti

* Noter defter ara ve kapanış tasdik ücreti maktu olarak 1,11 TL,

* Noter bildirim yazı ücreti 2,97 TL

* Noter yol ücreti ödeneği masraflara ek olarak her gün için 37,65 TL yol ödeneği

* Noter aracılık ücreti işlem başına masraflar hariç 2,12 TL

NOTER NEDİR?

Noter; yasaların kendisine verdiği yetkiyle, özel ya da tüzelkişilerin çeşitli belgelerine ve işlemlerine yasal geçerlik kazandıran, yasaların öngördüğü başka görevleri yerine getiren, belli nitelikleri ve kendine özgü bir yasal statüsü olan kamu görevlisi.

Noterlik bir kamu hizmetidir. Noterler, hukuki güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıkları önlemek için işlemleri belgelendirir ve kanunlarla verilen başka görevleri yaparlar. Her asliye ve münferit sulh mahkemesinin bulunduğu yerde, o mahkemenin yargı çevresindeki noterlik işlerini görmeye yetkili olmak üzere bir noterlik kurulur.

NOTERDE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

Bir kamu hizmeti olan noterlerde, hukuki güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıkları önlemek amacıyla işlemleri belgelendirir ve kanunlarla verilen başka görevleri yaparlar.

Noterlikler dört sınıfa ayrılır.

Birinci, ikinci ve üçüncü sınıf noterlikler, Türkiye Noterler Birliğinin mütalaası alınarak Adalet Bakanlığı tarafından sınıflandırılır.

Bu sınıflandırmada, her noterliğin yetki kapsamı içerisindeki iş yoğunluğu, nüfus ve noterlik geliri esas tutulur. Çoğunlukla, aynı mahkemeye bağlı noterlikler aynı sınıftadır.

Adalet Bakanlığı, her dört senede bir noterliklerin durumunu incelemeye alarak, tekrardan yapacağı sınıflandırmayı Resmi Gazete ile paylaşır.

Yukarıdaki fıkrada paylaşılan 4 senelik zaman içerisinde açılan yeni noterlikler, sürenin bitimi beklenmeden ikinci fıkraya göre ve tahmini gayrisafi gelirleri de göz önünde tutulmak üzere sınıflandırılarak, Resmi Gazete ile paylaşılır.

Dördüncü sınıf noterliğe indirme hakkındaki 31. madde hükmü saklıdır. Şu kadar ki, dördüncü sınıf noterlikten üçüncü sınıfa geçirilecek olanlar, her yılın Nisan ayı başında tespit edilerek ilan olunur.

Yeni sınıflandırma ilan oluncaya kadar, eski sınıflandırmaya göre uygulama yapılır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN