Eczaneler, aile hekimleri, hastaneler 28 Ekim ve 29 Ekim'de açık mı ve kaça kadar açık?

Eczaneler, aile hekimleri, hastaneler 28 Ekim ve 29 Ekim'de açık mı ve kaça kadar açık?

Nöbetçi eczane listesi, 28 Ekim ve 29 Ekim günleri için güncellendi. Cumhuriyet Bayramı coşkusu tüm yurtta yaşanırken, milli bayram dolayısıyla 1,5 günlük resmi tatil uygulanıyor. Eczaneler ve sağlık kuruluşları 28 Ekim 2021 Perşembe günü öğlen saat 13.00'ten sonra ve 29 Ekim 2021 Cuma günü tam gün hizmet vermeyecek. Fakat bu süre zarfında nöbetçi eczaneler ve acil servisler açık olacak. İşte detaylar...

28 Ekim 2021 Perşembe yarım gün tatil, 29 Ekim 2021 Cuma tam gün tatil olmasından dolayı eczane ve sağlık kuruluşlarının çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Cumhuriyet Bayramı'nda kamu kurumları ve bazı özel kuruluşların 1,5 gün resmi tatil yapmasının ardından gözler eczaneler ve aile hekimlerine çevrildi.

ECZANELER 28 VE 29 EKİM'DE AÇIK MI?

Resmi tatil günlerinde sadece nöbetçi eczaneler hizmet verir. Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere, eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uyar.

Birden fazla eczane bulunan bölgelerde, belirlenen çalışma saatleri haricinde ve resmi tatil günlerinde sadece nöbetçi eczaneler açık olur. Nöbetçi eczane haricindekiler nöbet saatlerinde faaliyetlerini sürdüremez.

Bundan dolayı 28 Ekim 2021 Perşembe günü öğle saat 13.00'e kadar tüm eczaneler açık olacak fakat öğleden sonra nöbetçi eczaneler görevi devralacak. 29 Ekim 2021 Cuma ise tüm gün nöbetçi eczaneler hizmet verecek.

CUMHURİYET BAYRAMI'NDA HASTANELER AÇIK MI?

Yarım gün olan 28 Ekim 2021 Perşembe günü ve 29 Ekim 2021 Cuma günü devlet hastanelerindeki poliklinikler kapalı olacak. Bu durum hastane yönetiminin aldığı karara göre değişiklik gösteriyor. Konuyla alakalı detaylı bilgi almak için hastanelerin santraline ulaşabilirsiniz. 28 Ekim 2021 Perşembe günü ve 29 Ekim 2021 Cuma günü hastanelerin acil servisi açık olacak.

28 EKİM VE 29 EKİM'DE AİLE HEKİMLERİ AÇIK MI?

Sağlık ocaklarının yerini alan Aile Sağlığı Merkezleri (aile hekimleri) resmi tatillerde ve dini-milli bayramlarda kapalıdır. Bundan dolayı 29 Ekim 2021 Cuma günü aile hekimleri hizmet vermeyecek.

28 Ekim 2021 Perşembe gününün yarım gün resmi tatil olmasından dolayı çalışma saatleri ile ilgili bilgiler bölgedeki il sağlık müdürlükleri üzerinden öğrenilebilir.

İSTANBUL NÖBETÇİ ECZANELER LİSTESİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN