5 kişinin öldüğü MKE Roket Fabrikası patlaması davasında 5 sanığa 4 yıl hapis

5 kişinin öldüğü MKE Roket Fabrikası patlaması davasında 5 sanığa 4 yıl hapis

10 Haziran 2023’te MKE Roket Fabrikası’nda 5 işçinin öldüğü patlamaya ilişkin davada 5 sanığa 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi, 1 sanık beraat etti.

Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda 5 işçinin hayatını kaybettiği 10 Haziran 2023 tarihli patlamaya ilişkin açılan davada hüküm açıklandı. Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar; üretim mühendisi Zafer Sarı, asit dinamit üretim takım lideri Oktay Armağan, patlayıcı üretim takım lideri Ahmet Atasoy, fabrika müdürü Durdu Uğur Şık, müdür vekili Kuntay Karabacak ve iş güvenliği uzmanı Aynur Karabaş ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme, sanıklar Ahmet Atasoy, Oktay Armağan, Zafer Sarı, Durdu Uğur Şık ve Aynur Karabaş’ı “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan önce 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. TCK 62 kapsamında uygulanan takdiri indirimle cezalar 4 yıl 2 aya düşürüldü. Müdür vekili Kuntay Karabacak ise tüm suçlamalardan beraat etti.

OLAYDA NELER OLMUŞTU?

Fabrikada üretilen 4 kilo 800 gram jelatinit dinamit, paketleme tezgâhındaki şanzıman arızası nedeniyle işlenmeden depoya kaldırılmıştı. Patlama ertesi gün fazla mesai yapan işçilerin bulunduğu sırada gerçekleşmiş patlamada Ahmet Ünal, Fırat Elverir, İbrahim Özdemir, İhsan Küçükerdem ve Mehmet Kutlu yaşamını yitirmişti.

Savcılık, sanıklar hakkında başlangıçta 15’er yıla kadar hapis talep etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN