İstanbulkart kişiselleştirme işlemi yapmayanlar ulaşımda fazla ücret ödeyecek

İstanbul'da toplu ulaşımda ve alışverişlerde kullanılan İstanbulkart'ın aktarma, ücret iadesi ve diğer kampanyalarından faydalanmak isteyenler, kartlarını kişiselleştirmesi gerekiyor. İstanbulkartlarını kişiselleştirmeyenler, 1 Ocak 2023 tarihinden sonra toplu ulaşımda aktarma ve ücret iadesi yapamayacağı gibi alışverişlerdeki indirim kampanyalarından faydalanamayacak. İşte, İstanbulkart kişiselleştirme başvuru formu...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) İstanbulkart kullanıcı sayısı 20 milyona yaklaştı. Toplu taşıma araçlarında seyahat etmenin yanı sıra İBB'nin BELTUR, Spor A.Ş., İSPARK gibi iştirak şirketleri ve zincir marketler ile Halk Bakkal'a üye bakkallarda alışveriş için kullanılan İstanbulkart'ın 31 Aralık 2022 tarihine kadar kişiselleştirilmesi isteniyor. İBB'nin verilerine göre şu an kişiselleştirilmiş İstanbulkart sayısı 3 milyon dolaylarında.

istanbulkartin-gectigi-yerler-mekanlar-isletmeler.jpg

KİŞİSELLEŞTİRİLMEYEN İSTANBULKARTLAR NE OLACAK?

Hürriyet gazetesinden Fatma Aksu'nun haberine göre, kişiselleştirilmemiş İstanbulkartlar ulaşım ve alışverişlerde kullanılmaya devam edecek fakat İstanbulkart'a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanamayacak.

Kişiselleştirme işleminin sadece anonim İstanbulkartlara yapılması gerekiyor. Özel statüdeki İstanbulkartlar (öğrenci, öğretmen, anne, 60 ve 65 yaş üstü) sahiplerinin ise herhangi bir şey yapması gerekmiyor, onlar kampanyalardan faydalanmaya devam edecek.

İSTANBULKART (AKBİL) KİŞİSELLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

İBB'nin kisisellestirme.istanbulkart.istanbul internet sitesine giderek formda yer alan TC kimlik numarası, ad, soyad, doğum tarihi ve kart numarası bilgilerini doldurun. Ardından kaydet butonuna basın. Formu kaydettikten sonra İstanbulkart kişiselleştirme işlemi tamamlanacak.

İstanbulkart kişiselleştirme işlemini ALO 153 Beyaz Masa'yı arayarak da gerçekleştirmek mümkün.

İSTANBULKART MOBİL UYGULAMASINDAN KİŞİSELLEŞTİRME YAPILIR MI?

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi, İstanbulkart mobil uygulamasından da yapılabilir.

Uygulamanın ana sayfasından 'kart ekle' alanından kişiselleştirmek istediğiniz kartı ekleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz. İstanbulkart mobil uygulamasına girmek için adınız-soyadınız ve TC kimlik numaranızla kayıt olmanız gerektiğini hatırlatalım.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME SAYFASI

istanbulkart-kisisellestirme-nasil-yapilir.jpg

İSTANBULKART NEDİR?

İstanbulkart, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan BELBİM tarafından geliştirilip üretilen akıllı şehir kartı. İstanbul'daki ulaşım araçlarında, tuvaletlerde, Hamidiye su otomatlarında, sosyal tesisler, yemek ve market alışverişleri için kullanılabiliyor.

İSTANBULKART NASIL ALINIR?

İstanbul genelinde tüm BELBİM temsilcisi olan büfelerden, bakkallardan, marketlerden ya da biletmatiklerden (otomatik dolum/satış makineleri) 'anonim' İstanbulkart temin edebilirsiniz.

'İndirimli' ya da 'mavi kart' adıyla bilinen şahsa özel İstanbulkart başvurularını ise İstanbul genelindeki 39 noktada hizmet veren İBB Çözüm Merkezi'nden, İstanbulkart başvuru merkezlerinden ve bireysel.istanbulkart.istanbul internet sitesinden yapabilirsiniz.

İSTANBULKART BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin kullandığı indirimli İstanbulkart başvurusunu bireysel.istanbulkart.istanbul adresinden yapıp kartınızı adresinize kargoyla talep edebilir ya da başvuru merkezlerinden teslim alabilirsiniz.

Öte yandan kart başvurusu yapmadan da İstanbulkart mobil uygulamasını indirerek dijital öğrenci kartınızı oluşturabilir ve indirimli kullanabilirsiniz.

2022/09/16/istanbulkart-cesitleri.jpg

İSTANBULKART BAŞVURUSU GEREKLİ BELGELER NELER?

İstanbulkart başvurusunu İBB Çözüm Merkezi'nden veya İstanbulkart başvuru noktalarından yapmanız durumunda kimlik kartınız, öğrenci kartınız (veya öğrenci belgesi) ve bir adet fotoğrafınızı yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

İstanbulkart başvurusunu internet üzerinden yaptığınızda gerekli belgeler online olarak otomatik yükleniyor. Sadece fotoğraf yükleme işlemini kendiniz yapmanız gerekiyor.

İSTANBULKART BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Anonim İstanbulkart satın alma ücreti 50 TL olarak belirlendi. İstanbulkart ilk alındığında içinde kontör olmadığını ve yükleme yapmanız gerektiğini belirtelim.

İndirimli kart, mavi kart ve ücretsiz kart satın alma ücreti ise 60 TL. İndirimli kartın her yılbaşı yapılan vizeleme ücreti de bu yıl için 13 TL olarak kararlaştırıldı.

İstanbulkart güncel başvuru ücretlerini www.istanbulkart.istanbul/ucretler-limitler web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

İSTANBULKART YÜKLEME NASIL YAPILIR?

İstanbulkart'a tüm BELBİM temsilcisi olan büfelerden, bakkallardan, marketlerden ya da biletmatiklerden (otomatik dolum/satış makineleri) kontör yükleyebilirsiniz.

Öte yandan bireysel.istanbulkart.istanbul internet sitesinden ve İstanbulkart mobil uygulaması üzerinden yükleme yapabilirsiniz.

istanbulkart-nasil-alinir.jpg

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME SAYFASI

İSTANBULKART BAŞVURU MERKEZLERİ

İSTANBUL GENELİNDEKİ BİLETMATİK VE YÜKLEME NOKTALARI

İSTANBULKART iPHONE MOBİL UYGULAMASI

İSTANBULKART ANDROID MOBİL UYGULAMASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN