Tuvalete de zam geldi

Tuvalete de zam geldi

Adıyaman'da bir cami tuvaletinin ücreti 3 TL'den 5 TL'ye çıkarıldı. Caminin bulunduğu mahallenin muhtarı ise 'Her şeye zam olunca bu da kendisine göre zam yapmıştır' açıklaması yaptı.

Yılbaşına yaklaşırken bir çok ürün ve hizmete art arda zam gelirken Adıyaman Gerger'de bir caminin tuvaleti 3 TL'den 5 TL'ye çıkarıldı. Tuvalet ücretinin yakın zamanda da 1 TL'den 3 TL'ye çıkarıldığı öğrenilirken tepkiler üzerine ücret tekrardan aşağı çekildi.

Gerger'deki Ulu Cami'nin tuvaletini işleten kişinin ücreti 5 TL'ye çıkartmasının ardından vatandaşlar "İstanbul'da dahi bu fiyata tuvalet yok" tepkisi verdi.

Haber Global'de yer alan habere göre Gergerhaber Genel Yayın Yönetmeni Abdurrahman Kurtbey, "Bir tanesi oraya fiyatı yazıyor. Kimse karışmaz tuvalettir düşüncesiyle. Basit bir gözle bakılıyor. Neticede insanları sıkıntıya sokan bir durum tuvalet. Köylerden gelen insanlar için cidden çok para. Geçmiş yıllarda tuvalet 1 lira iken, 3 liraya çıkarmışlardı. Adam Siirt, Tillo'dan, Gerger'e 3 liraya geliyordu. Orada da camiye giriyor, tuvalete girecek 3 lira veriyor. Şimdi de 1 hafta önce 5 TL'ye çıkardılar. Biz haber yapınca 3 liraya indirdiler" ifadelerini kullandı.

Gerger Müftülüğü ise konuya ilişkin kendilerinin herhangi bir görevlendirme yapmadıklarını belirterek "5 liraya İstanbul'da tuvalet yok. Emniyete kadar götürdük durumu, tedbirini alın dedik. Vakti zamanında cami tuvaletine bakıyor ufak karşılığını alıyordu" şeklinde konuştu.

Gerger Belediyesi yetkilileri ise, "Hem maddi durumu kötü, hem de akli dengesi yerinde değil. Tuvaleti 5 lira yapmış, halk da buna tepki gösterince 3 liraya düşürmüş. Gidip direk adama söylediler, bize şikayet söz konusu olmadı" ifadelerini kullandı.

Caminin olduğu mahallenin muhtarı Recep Özkocaman, ise tuvalette görevli yaşlı adamın ücreti kendi kafasına göre yaptığını, ama yine de indirime gittiğini söyledi. Özkocaman, "Her şeye zam olunca bu da kendisine göre zam yapmıştır. Ne delidir ne de normal" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN