Son dakika! Benzine 56 kuruş zam

Son dakika! Benzine 56 kuruş zam

Son dakika haberi... Döviz kurlarında sert yükseliş Merkez Bankası'nın müdahalelerine rağmen durdurulamıyor. Kurdaki hareketlilik sürerken gelen peş peşe zamlardan akaryakıt da payını alıyor. Sektöre yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, benzine 50 kuruşun üzerinde motorine ise 1 liradan fazla zam gelmesi bekleniyordu. EPSİS'ten yapılan açıklamaya göre; benzine 56 kuruş zam yapıldı.

Döviz kurundaki artış, Türk Lirası’nın değer kaybetmesine neden olurken petrol fiyatlarındaki artış da akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre; bugün benzine 50 kuruşun üzerinde motorine ise 1 liradan fazla zam gelmesi bekleniyordu.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPSİS) benzine 56 kuruş zam yapıldığını duyurdu.

Karar yazarı ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Tabii bu arada ne olacak? Kur artarken benzin boş mu duracak? Beklediğiniz, tahmin ettiğiniz üzere benzine de bugün 50 kuruşun üzerinde zam gelecek...'' ifadelerini kullandı.

Faiz kararının ardından dolar ve eurodaki yükseliş sürerken ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, ''Motorin de alınganlık yapmış. 1 TL de ben zam istiyorum demiş. 3 aşağı 5 yukarı ona da kabulüm demiş. Cidden yazık artık...'' paylaşımında bulunarak motorine gelecek zammı duyurdu.

BENZİNE 54 KURUŞ ZAM GELDİ

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) zamma ilişkin açıklama geldi.

EPSİS'ten yapılan açıklamada ''Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 17/12/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 56 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.'' ifadelerine yerildi.

Akaryakıtta yapılan en son zam 8 Aralık'ta benzine 77 kuruş, motorine ise 31 kuruş olarak yansımıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN